Er staat geen maat op Michael van Gerwen, darter wint alweer Premier League

23 mei 2019 om 20:10
nl
Michael van Gerwen heeft donderdagavond de Premier League darts gewonnen. De darter uit Vlijmen versloeg in de finale de Engelsman Rob Cross met 11-5. Het is alweer de vijfde Premier League-titel voor Van Gerwen, die ruim 280.000 euro kan bijschrijven op zijn rekening.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Een duel tussen Van Gerwen en Cross was op papier de gedroomde finale, maar de eindstrijd werd nooit spannend. Net zoals de onderlinge ontmoetingen tijdens deze Premier League. Van Gerwen won toen ook met zeer ruime cijfers: 7-2 en 8-2.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

En ook nu begon Van Gerwen voortvarend. De darter uit Vlijmen wist Cross direct in de eerste leg te breken. Ook de tweede leg bracht hij op zijn naam, maar het ging moeilijk. Net als tijdens de halve finale tegen Daryl Gurney.

Eerste gat geslagen
Toch bleef 'Mighty Mike' redelijk makkelijk overeind in de beginfase van de finale. Dat lag ook aan Cross, die eveneens niet goed stond te gooien. Toch kwam de Engelsman nog dichtbij in de vijfde leg om er 3-2 van te maken, maar Van Gerwen gooide op het juiste moment een 90-finish om op 4-1 te komen.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Geen vuiltje aan de lucht?
Met een 112-finish kwam Van Gerwen op een comfortabele 5-1 voorsprong. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de nummer één van de wereld, maar Cross brak Van Gerwen en kwam zo terug tot 5-3. Het werd zelfs 5-4 toen Cross zijn eigen leg wist te behouden. De Engelsman vocht zich dus helemaal terug in de finale, die volgens sommigen bij een 5-1 stand al was gespeeld.

Cross leek zelfs op weg naar een 5-5 tussenstand. De Engelsman stond op dubbel achttien met drie pijlen in de hand. Maar hij miste dit buitenkansje, waarna Van Gerwen toesloeg en 74 uit wist te gooien: 6-4.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Na de pauze bleek de tik die Van Gerwen had uitgedeeld nog niet verwerkt te zijn door Cross. 'Mighty Mike' won twee legs op rij, waarmee hij zijn voorsprong winst uit te breiden naar 8-4. Cross won de leg die daarop volgde nog wel, maar Van Gerwen veroverde de volgende twee en kwam zo nog dichter bij zijn vijfde Premier League-titel te komen. Die laatste leg sloot Van Gerwen in stijl af door 130 uit te gooien.

Halve finale
Van Gerwen bereikte de finale door Daryl Gurney eerder op de avond met 10-7 te verslaan. De darter uit Vlijmen speelde ook toen een moeizame wedstrijd, tot ergernis van zichzelf. Van Gerwen haalde een gemiddelde van net 100, maar miste veel darts op de dubbel. Tot aan 6-6 ging het duel gelijk op, maar daarna liep Van Gerwen weg en was hij niet meer te achterhalen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.