Brabantse toppers gaan in ELE Rally strijd aan het Nederlandse rallytop

24 mei 2019 om 15:07
nl
Op afgesloten wegen bij Son en Helmond vindt vrijdag en zaterdag de derde ronde van het Nederlands rallykampioenschap plaats. Tijdens de ELE Rally gaat de Nederlandse rallytop de strijd aan met de Brabantse toppers. De eerste proef begint vrijdagavond om halfacht in Helmond. De wedstrijd is te volgen via het liveblog bij Omroep Brabant.
Profielfoto van Dré Galiart
Geschreven door
Dré Galiart

Na succesjaren met een Nederlandse titel en tweemaal winst in zijn thuisrally werd het stil rondom Jeroen Swaanen. Dit jaar keert de rijder uit Vessem terug in de rally met een Skoda Fabia R5. “Laat één ding duidelijk zijn, als ik start, dan kom ik om te winnen“, liet Swaanen alvast kraakhelder optekenen. Met Erik de Wild, de winnende navigator van vorig jaar aan zijn zijde is hij een van de regionale kanshebbers.

Tekort aan ritme
Swaanen zal ongetwijfeld ritme tekort komen tegenover diverse streekgenoten. Zo mag Piet van Hoof uit Wintelre met zijn Mitsubishi nooit onderschat worden. Elk jaar weet hij een gaatje naar het podium te vinden.

Ook de namen die bekend zijn van Dakar zijn present. Kevin van Deijne uit Zeeland, zoon van voormalig Dakarfenomeen Tonnie, treedt aan met een Skoda Fabia R5. “Wij gaan voor plaats één! “ zegt hij. Maar ook Erik van Loon (Skoda) heeft als meervoudig winnaar zijn zinnen gezet op een dergelijke klassering. De rijder uit Riethoven reed vorige week nog een testwedstrijd om in de juiste vorm aan de start te verschijnen.

Brabantse concurrentie
Het podium is bij voorbaat al te klein voor alle Brabantse favorieten. Tel daar bij op dat voormalig winnaars Jasper van den Heuvel (Ford Fiesta R5) en Bob de Jong (Hyundai I20 R5) ook hun messen hebben geslepen en een spannend affiche is een feit. Het antwoord op wie het sterkst voor de dag komt op de proeven in onder andere Helmond, Wintelre en Sint-Oedenrode wordt dit weekend gegeven.

De wedstrijd start vrijdagavond en finisht zaterdagavond midden in Son en Breugel. De service (pitsstraat van de rally) is op het terrein van De Rooy Transport. De finale, de proef op Ekkersrijt, begint zaterdagavond om halfacht.

Wil je de ELE Rally op de voet volgen, kijk dan op omroepbrabant.nl/elerally

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.