Video

Voor het eerst sinds 1998 pakken hockeyvrouwen Den Bosch geen prijs: 'Zijn geen losers nu'

25 mei 2019 om 15:30
nl
De vrouwen van HC Den Bosch hebben de strijd om het kampioenschap in de hoofdklasse hockey verloren van Amsterdam. Na de 2-1 nederlaag van donderdag werd Den Bosch zaterdagmiddag in eigen huis met 0-2 verslagen. Geen zesde titel op rij. En nog erger, voor het eerst sinds 1998 geen hoofdprijs voor de ploeg uit Den Bosch.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Toen Den Bosch in 1998 voor het eerst landskampioen werd, begon het aan een fantastische serie. Er ging geen jaar voorbij dat er geen prijs werd gepakt. Sindsdien werd Den Bosch slechts twee keer geen kampioen, maar in die jaren pakte het wel een Europese prijs. Dit jaar dus niet. Immers, onlangs werd het in het Europacuptoernooi ook al een illusie armer gemaakt door de Mokumse aartsrivaal.

“Het was hem gewoon elke keer niet. Maar we zijn geen losers nu. Dit was niet ons jaar, maar ik kan niet wachten op volgend jaar”, zei Lieke Hulsen kort na de nederlaag tegen Amsterdam.

Bekijk de video en lees daarna verder.


Margot van Geffen kent de pijnlijke statistiek. “Zo’n jaar zit er wel eens tussen, blijkbaar. Maar om het met een cliché te zeggen: there is a first time voor everything. Dat is nu. Het is gebeurd, we kunnen er niets meer aan doen.”

Vertrouwen
Wat nu? Dat is de vraag. “Het verdriet verdrinken”, zegt Van Geffen. “En volgend jaar zijn er weer nieuwe kansen. We gaan niet uit elkaar, zijn een team. Hier gaan we van leren. Hier komt een mooi Den Bosch voor terug.”

Met vertrouwen kijkt ze vooruit naar de volgende titelstrijd. “Natuurlijk. Daarvoor speel je bij Den Bosch, daar trek je dit shirt voor aan. We gaan dit vandaag verwerken en dan kijken naar volgend jaar.”

Bekijk de video en lees daarna verder.


Hulsen zou het liefst morgen beginnen aan een nieuw seizoen. “Ik kan niet wachten op volgend seizoen. Elke vezel in mij zegt: 'godverdomme, kom maar door volgend jaar'.”

Amsterdam
Door het kampioenschap heeft Amsterdam nu twintig landstitels, eentje meer dan Den Bosch. Amsterdam is tot nu toe ook elke keer de enige club die de hegemonie van Den Bosch weet te doorbreken. Nu dus ook, ze zijn de terechte kampioen. "Ja, uiteindelijk denk ik dat wel. Als je vier keer van ze verliest, dan gaat het hem niet worden”, zegt Hulsen.

Ook Van Geffen ziet in de Amsterdammers de verdiende winnaar van het seizoen. “Ze winnen vier keer van ons, dus kun je dat wel zeggen. Gewoon credits voor Amsterdam. Maar zuur is het wel, dit wil je niet.”

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.