Video

Studenten kwalificeren zich met superzuinige pick-uptruck voor Shell Eco-marathon in Londen

25 mei 2019 om 19:19
nl
Met een zelfgemaakte, superzuinige pick-uptruck hebben studenten van het Summa College in Helmond zich zaterdagmiddag in Berghem geplaatst voor de Shell Eco-marathon in Londen. Die wordt volgend jaar verreden.
Geschreven door

Tijdens het Challenger Event in Berghem, onderdeel van de Dutch Technology Week en georganiseerd door Shell, konden tien Nederlandse studententeams laten zien wat ze in huis hebben op het gebied van innovatie, technologie en duurzaamheid. Het doel: een auto ontwikkelen die zo veel mogelijk kilometers op zo weinig mogelijk brandstof rijdt. Summa Eco United deed mee met het door hen ontwikkelde pick-uptruckje.

Iets fatsoenlijks neerzetten
Luca van de Coevering van het Summa studententeam: “Wij hebben gekozen voor een pick-up omdat we willen aantonen dat zo’n voertuig ook energiezuinig kan rijden. Dat is vandaag helaas niet gelukt omdat de ketting eraf liep, maar daar hebben we weer van geleerd. En zo proberen we de auto stap voor stap te verbeteren. Net zolang totdat we iets fatsoenlijks kunnen neerzetten.”

Bekijk de video en lees daarna verder.


Weggevallen concurrenten
Dat het team zich desondanks heeft weten te kwalificeren voor de ultieme Shell Eco-marathon in 2020 in Londen hebben ze onder meer aan hun concurrenten te danken. “Die zijn eigenlijk weggevallen. En daarmee zijn wij in onze klasse meteen een van de beteren. En de auto is door de technische keuring van Shell, waarmee je automatisch bent gekwalificeerd. Dus wat dat betreft zit het wel goed. Voor ons was meedoen dan ook belangrijker dan winnen. Om erachter te komen wat er beter kan."

Record niet verbeterd
Ondanks de kwalificatie lukte het de studenten dus niet om hun record van 186 kilometer op 1 liter diesel te verbeteren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.