JEKA wacht bijzondere wedstrijd tegen internationals van Salomonseilanden - Omroep Brabant

JEKA wacht bijzondere wedstrijd tegen internationals van Salomonseilanden

26 mei 2019 om 08:24
nl
Ze speelden al tegen allerlei clubs uit de regio. Maar het opnemen tegen internationals? Dat deden de meeste spelers van JEKA nog nooit. Bij de Bredase voetbalclub zijn de verwachtingen dan ook hooggespannen. Op Hemelvaartsdag neemt het eerste elftal het op tegen de nationale ploeg van de Salomonseilanden.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door
Malini Witlox

"Nee, eigenlijk niet”, lacht Niels Klijsen van JEKA als hem gevraagd wordt of hij namen van spelers van de tegenstander op kan noemen. Bij de eilandengroep die vlakbij Australië ligt, spelen dan ook nog geen bekende namen als Messi of Ronaldo.

Eén bekende
Er is wel één naam van de tegenstander die Klijsen wel kent. Die van trainer Wim Rijsbergen, de oud-speler van onder meer Feyenoord en het Nederlands elftal, die ook NAC trainde. “Rijsbergen is door de Netherlands Oceania Support Foundation gevraagd om trainer te worden op de Salomonseilanden. Diezelfde stichting heeft wat clubs in Nederland aangeschreven voor de oefencampagne van de Salomonseilanden.”

Het is de tweede keer dat spelers van JEKA een interland spelen. “Ons derde elftal heeft ooit een wedstrijd tegen Tibet gespeeld. Dat eindigde in gelijkspel.”

Op Hemelvaartsdag weten we wie de wedstrijd wint. VOAB uit Goirle speelde afgelopen vrijdag al tegen hetzelfde team. Die wedstrijd werd met 1-3 verloren. Klijsen: “Het voetbal staat op de eilanden nog in de kinderschoenen. Ons eerste team speelt tweede klasse, ik schat de Salomonseilanden als hoofdklasse in.”

Na de twee wedstrijden trakteren de spelers het publiek ook nog eens op een traditionele Salomonese dansvoorstelling.

101 tegen 11
Niet alleen het eerste elftal van JEKA komt in actie. Maar liefst 101 jeugdspelers nemen het op tegen de elf tegenstanders uit het buitenland. “JEKA heeft 1800 leden en tweederde is jeugd, dus de trainers zullen moeten selecteren. Niet iedereen kan meedoen. Maar voor de geselecteerde spelers is het geweldig”, aldus Klijsen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.