Van der Poel pakt eerste wereldbekerzege mountainbike: 'Ik jaag hier al drie jaar op' - Omroep Brabant

Van der Poel pakt eerste wereldbekerzege mountainbike: 'Ik jaag hier al drie jaar op'

26 mei 2019 om 15:39
nl
Mathieu van der Poel heeft in Nove Mesto zijn eerste wereldbekerwedstrijd cross country op de mountainbike gewonnen. De 24-jarige wielrenner van Corendon-Circus versloeg op het Tsjechische parcours wereldkampioen Nino Schurter uit Zwitserland.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Van der Poel had een week geleden in het Duitse Albstadt al een Olympische nominatie afgedwongen, maar was niet van plan om het zondag rustig aan te doen. Al kort na de start van de wedstrijd was duidelijk dat hij voor een zege ging. Om en om reden hij en zijn grote concurrent Nino Schurter op kop. In de laatste ronde probeerde Schurter een gat te slaan, maar Van der Poel ging in zijn wiel mee.

Daarna sloeg de Brabander zelf een gat met een knappe demarrage. De Zwitser kon niet bijbenen, het gat bedroeg bijna vijftien seconden.

Zoete overwinning
"Ik droom al heel lang van mijn eerste wereldbekerzege op de mountainbike", zei Van der Poel. "Dat ik win in een rechtstreeks gevecht met een van de beste mountainbikers ooit maakt de zege extra zoet." De wereldkampioen veldrijden noemde de wereldbekerzege op de mountainbike een van de zwaarste doelen om te bereiken. "Ik jaag hier al drie jaar op. Dit is een van mijn grootste zeges."

Ook bij zijn wielercollega's is de zege niet onopgemerkt gebleven. "Wat Van der Poel aan het doen is dit jaar is echt ongelooflijk. Ik denk dat hij zelfs het WK snooker kan winnen als hij zou willen. Zo veel klasse", reageerde Europees kampioen Matteo Trentin op Twitter.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.