Brandweer redt knuffel uit woning: ‘Het gaat me niet om die knuffel, maar om het gebaar!’

27 mei 2019 om 08:12
nl
Bij een huis aan de Cartier van Disselstraat in Breda heeft zondag aan het begin van de avond een grote brand gewoed. De 27-jarige Tess stond met tranen in haar ogen. “Een brandweerman kwam net met een tas van m’n vriend aangelopen, met m’n knuffel erin. Die hebben ze nog gauw uit ons appartement gehaald. Ik vind het echt zo lief! Het gaat me niet om die knuffel, maar om het gebaar!”
Geschreven door

De brandweer schaalde zondag al snel op naar 'zeer grote brand'. De naastgelegen woningen werden uit voorzorg ontruimd omdat de brand was overgeslagen. Iets na zeven uur werd het sein brand meester gegeven. Tientallen bewoners stonden gespannen op straat af te wachten wanneer ze mochten terugkeren naar hun huizen.

Er zijn geen gewonden gevallen, meldt de Veiligheidsregio. De brandweer rukte met meerdere brandweerwagens uit om de brand onder controle te krijgen.

Wachten op privacy instellingen...

Ontstaan op het dak
Volgens de woordvoerder is de brand ontstaan op het dak. Van daaruit zou deze naar binnen zijn getrokken. Bijna de hele straat was afgezet. De brand trok veel bekijks.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.