Pegida-voorman na confrontatie bij moskee: 'Wij gaan door al moeten we tien keer terugkomen'

27 mei 2019 om 10:17
nl
"Wij houden vast aan ons grondrecht. Al moeten we hier nog tien keer naartoe komen." Dat zegt Pegida-voorman Edwin Wagensveld tegen Omroep Brabant. De anti-islambeweging wil doorgaan met demonstreren totdat ze op de stoep van de Al-Fourqaan Moskee aan de Otterstraat in Eindhoven hebben gestaan.
Profielfoto van Tobias van der Valk
Geschreven door
Tobias van der Valk

Een demonstratie van zo'n twintig leden van de anti-islambeweging liep zondag flink uit de hand. Een grote groep tegendemonstranten zocht de confrontatie en moest door de ME op afstand worden gehouden. Tien tegendemonstranten werden aangehouden.

Ongeregeldheden
Wagensveld zegt dat Pegida per se de demonstratie wil afmaken. Zondag moesten ze hun actie door de ongeregeldheden op een kruispunt vlak voor de moskee beëindigen.

"In het verleden hebben we ook laten zien dat we doorgaan. In Utrecht hebben we dit geintje ook gehad. Toen werden we ook met stenen bekogeld. Daar heeft de burgemeester ervoor moeten zorgen dat de demonstratie door kon gaan."Hij noemt het 'onbegrijpelijk' dat er te weinig politie was om ervoor te zorgen dat de demonstratie kon doorgaan.

De reactie van Wagenveld op de kritiek dat de groep onnodig heeft geprovoceerd: "We vragen elke maand demonstraties aan en krijgen altijd dit soort reacties. Mensen accepteren gewoon niet dat er kritiek is."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.