Video

Onze 5 weekendtips: jazzen, ridders en klauteren

31 mei 2019 om 09:15
nl
Dit weekend begint voor velen van ons vroeg en duurt lekker lang. Dankzij Hemelvaart kunnen de meesten vier dagen lang relaxen. Alhoewel sommigen van ons zich echt wel dik zullen inspannen. Bijvoorbeeld tijdens de Breakout Run in Kaatsheuvel, ee obstacle run en da’s flink aan poten. Genieten van alle Jazz in Breda is ook hard werken….
Profielfoto van Jessica Ranselaar
Geschreven door
Jessica Ranselaar

Breda Jazz (donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag)
Al was het maar omdat er zo’n 20 verschillende podia door de Bredase binnenstad zijn. Alle 126 artiesten en bands zien, gaat niet lukken maar het programma is zo opgezet dat je wel veel kan mee krijgen.

Op de meeste podia van Breda Jazz begint het programma rond 13.30 uur. Op de Grote Markt zijn de eerste acts tegen die tijd al weer bijna klaar. Alle podia liggen binnen een kwartiertje lopen van het station. Rond het centrum liggen ook meerdere parkeerplaatsen waar je je auto kwijt kan.

De meeste optredens zijn gratis. Voor een aantal moet een kaartje gekocht worden. Het gaat om wat acts die op podia in De Avenue en Publieke Werken staan. Kaartjes voor die optredens zijn nog alleen aan de deur te kopen.
Nagenieten van Breda Jazz? Kijk iedere avond om 22.30 uur naar Jazz Talk op Omroep Brabant TV.

Toer de Boer in Handel en Elsendorp (zondag)
Ook in Gemert-Bakel is er een evenement met verschillende ‘podia’. Tijdens Toer de Boer kan je in Handel en Elsendorp boerenbedrijven beleven. Tussen 11.00 en 16.00 uur zijn onder meer paardenhouderij en een varkenshouderij open om eens goed rond te neuzen.

Corrie van den Broek tipte ons Toer de Boer. (Dank, Corrie!) Ze schreef dat er een route van 12,5 kilometer is die je langs alle bedrijven voert. Je mag zelf kiezen waar je begint. Er zijn flyers met de fietsroutes zodat je niks mist. De bedrijven zijn ook met de auto bereikbaar.

Het leek ons leuk om er zelf ook naar toe te gaan dus komt er een ploeg van Zinderend Zuiden naar Toer de Boer. Het verslag zie je op maandag vanaf 18.12 uur op Omroep Brabant.

Breakout Run in Schaijk (zaterdag en zondag)
Normaal gesproken laat je je op je vrije dag niet insluiten. Het heet niet voor niets een 'vrije' dag. Toch staan ze in Schaijk in de rij om 'gevangengenomen' te worden. Honderden mensen doen daar namelijk mee aan de Breakout Run. Om te ontsnappen moeten de 'gevangenen' een pittige obstacle run doen.

Er zijn verschillende onderdelen waar je je op in kan schrijven. Deelname kost tussen de 21 en 66 euro, afhankelijk van welke run je kiest. Als je ingeschreven bent en er helemaal klaar voor bent, kan je je melden aan de Palmstraat 7 in Schaijk om je vrijheid tegemoet te gaan.

Wachten op privacy instellingen...

 

Ridderweekend in Kaatsheuvel (zaterdag en zondag)
In Kaatsheuvel laten ze dit weekend oude tijden herleven; je kan er trainen om ridder te worden. Aan de Baan 46 zijn zaterdag en zondag ruiters hard aan het werk hun 'ridder skills' te verbeteren. Op beide dagen beginnen ze 9.15 uur. Om aan het trainingsweekend mee te doen, betaal je tussen de 330 en 390 euro.

Ook hier is een cameraploeg van Zinderend Zuiden bij dus zie je maandag vanaf 18.12 uur nog wat tips om een ridder te worden.

Amarant Countryfestival in Tilburg (zaterdag en zondag)
Het Amarant Countryfestival is ook op een manege. Maar daar niks geen paarden. Hier is het countrymuziek dat de klok slaat. Verschillende artiesten treden zaterdag en zondag bij de manege van Amarant aan de Bredaseweg op.
Op zaterdag begint het om 14.00 uur, zondag kan je al vanaf 11.00 uur van de muziek genieten.

Een kaartje kost een tientje. Neem je ticket voor beide dagen dan krijg je korting en betaal je 17.50 euro. De opbrengst van dit festival komt geheel ten goede aan Stichting Handicap.

Zinderend Zuiden is ook bij het Amarant Countryfestival dus ook dat zie je maandag in de uitzending vanaf 18.12 uur op Omroep Brabant.

Tips?
Organiseer je een evenement of ga je ergens naartoe en vind je dat Omroep Brabant ook moet komen, laat het ons weten. Stuur een mailtje met informatie over het evenement naar [email protected] en misschien kiezen we jouw evenement wel uit als een van de tips van de week!

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.