Hectische dagen voor Robert Braber: groot promotiefeest met RKC en zelf nacompetitie spelen

30 mei 2019 om 20:30
nl
Robert Braber was als teammanager van RKC Waalwijk dinsdag in Deventer bij de knotsgekke promotiewedstrijd van zijn club tegen Go Ahead Eagles. Na de promotie volgde 's avonds een groot feest en woensdagavond was de officiële huldiging met duizenden supporters. Dan denk je: donderdag lekker languit op de bank met de beentjes omhoog. Maar nee, Braber speelde met Halsteren een belangrijke wedstrijd in de strijd om promotie naar de derde divisie.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Als je de opstellingen van Halsteren dit seizoen erbij pakt, staat de naam van Braber er steeds bij. "Ik heb één wedstrijd gemist vanwege RKC, de rest heb ik gespeeld." Donderdagmiddag ontbrak hij in de basisformatie. Toch te hard gefeest in Waalwijk? "Nee, ik had vooraf bij de trainer aangegeven dat ik het geen probleem zou vinden als ik een keer op de bank zou beginnen. Het zijn toch erg drukke dagen geweest."

'Wil dat alles goed is'
Natuurlijk pakte hij een biertje op het fantastische resultaat van RKC. En het bleef niet bij één... "In de afgelopen drie weken hebben we zes wedstrijden gespeeld, ik heb volgens mij geen dag vrij gehad. Als teammanager moet ik veel regelen, alles voorbereiden. En je wil dat alles goed is."

De afgelopen dagen werd het alleen maar zwaarder. "Er komt best wel wat bij kijken. Dinsdag moest ik met alle scenario's rekening houden. Je moet zorgen dat alles geregeld is in het geval je promoveert. Dat gebeurde gelukkig. Die avond heb ik dit ook wel goed gevierd. Maar op de dag van de huldiging was het voor mij eigenlijk geen alcohol en geen feest. Ik was heel de tijd bezig."

Geen halve zoutzak
Rond de huldiging had Braber de wedstrijd van Halsteren al wel in zijn achterhoofd. Om halfelf, toen alle geregelde festiviteiten achter de rug waren, ging hij naar huis. "Normaal ga ik als laatste naar huis. Als speler had ik in alle tenten het licht uitgedaan. Nu wilde ik toch fris zijn voor de wedstrijd."

Je wil ook niet als een halve zoutzak op het veld staan

Fris was hij donderdag, maar risico wilde Braber niet nemen. "Een paar weken geleden hadden we ook zoiets. Toen begon ik om acht uur met werken bij RKC en ging ik vanuit daar door naar de club. Dan ben je toch net iets minder scherp. Ik vond het wel zo collegiaal en professioneel om aan te geven dat het zou kunnen zijn dat ik minder fris zou zijn. Je wil ook niet als een halve zoutzak op het veld staan. Bovendien hebben we genoeg goede spelers die dit kunnen opvangen. Uiteindelijk heb ik nog een halfuurtje gespeeld. De trainer zei: je moet er toch nog in."

Wachten op privacy instellingen...

'Zondag gaan we vlammen'
Halsteren verloor op bezoek bij Hoogland met 3-2. Zondag volgt de return, Braber zal dan gewoon weer vanaf het eerste fluitsignaal op het veld staan. "Zo hebben we het afgesproken. Nu rust, zondag vlammen. Dat moet wel ook met deze uitslag."

Braber, die als speler vijf seizoenen actief was voor RKC, komt nu even niet op de club in Waalwijk. "Ik ben even een paar dagen vrij. Volgende week begin ik met de voorbereidingen voor volgend voetbalseizoen, voor de eredivisie. Nu neem ik mijn rust. Even terugkijken wat er de afgelopen dagen allemaal gebeurd is, lekker op het bankie. En dan zorgen dat we zondag die wedstrijd winnen. Op basis van wat ik donderdag gezien heb, moet dit gewoon kunnen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.