Jeffrey Herlings maakt eerste wedstrijdmeters van het jaar en toont meteen zijn klasse

RHENEN - Jeffrey Herlings heeft tijdens de eerste wedstrijd sinds zijn voetbreuk laten zien dat hij - mits fit - een van de allerbesten is. In Rhenen maakte hij donderdag zijn rentree tijdens de Dutch Masters of Motocross-wedstrijd. De regerend wereldkampioen was in de eerste manche verreweg de snelste. In de tweede manche eindigde hij als vierde.

Voor Herlings was de wedstrijd in Rhenen vooral een test in de aanloop naar zijn eerste meters in de strijd om de wereldtitel in de MXGP. Herlings won afgelopen seizoen de wereldtitel, maar die heeft hij voor dit jaar uit zijn hoofd gezet. Vanwege zijn blessure heeft hij al teveel wedstrijden gemist.

Moggers
De derde wedstrijd in de Dutch Masters of Motocross in Rhenen op donderdag was zijn eerste competitieve wedstrijd van 2019. Nu gaat hij racen in Moggers - de tweede race van de ADAC MX Masters German-series - en daarna kan hij beoordelen hoe het met zijn rechtervoet is en hoe het met zijn algemene conditie is. Daarna wordt besloten of hij kan terugkeren in de MXGP.

De eerste MXGP-wedstrijd op de agenda is in Rusland, op zondag 9 juni.

Tekst gaat verder onder de Instagram-post van Herlings.

jeffrey_herlings84

Guess who’s back, back again... 🙋‍♂️🔊🔥
📹@rickheusschen

Winst en podium
De eerste manche in Rhenen liet Herlings zien klaar te zijn voor echte wedstrijden. Kort na de start had hij het weliswaar even lastig, maar na een aantal ronden pakte hij de leiding en die gaf hij niet meer af. Zo won hij de eerste manche, voor Arminas Jasikonis en Romain Febvre.

In de tweede manche had 'the bullet' het een stuk lastiger. Hij kwam daarin uiteindelijk als vierde over de finish. De eerste en vierde plek leverden Herlings uiteindelijk een podiumplek op. Over twee manches gezien waren er maar twee coureurs beter. Febvre won de Dutch Masters of Motocross in Rhenen met 45 punten, Jasikonis eindigde met 44 punten op de tweede plaats. Herlings eindigde als derde op 43 punten.

"Ik ben tevreden over mijn prestatie. Het is geen ideale opmars richting Rusland, maar voorlopig ben ik blij dat ik wedstrijdritme op kan doen. Want alleen maar trainen is ook niets. Ik had niet genoeg kracht in mijn armen om een hele race top te rijden", zei Herlings in een eerste reactie tegenover RTV Utrecht.

Snelle trainingstijd
In de ochtend liet Herlings ook al zien dat hij bij echt terug is. In de kwalificatie zette hij de snelste trainingstijd neer. Hij was daarin bijna twee seconden sneller dan provinciegenoot Glenn Coldenhoff.

 

Meer over dit onderwerp:
JEFFREY HERLINGS MOTOCROSS RHENEN DUTCH MASTERS