Kleine kinderen lang vast in snikhete auto op Stadhuisplein Tilburg, ouders mee naar het bureau

31 mei 2019 om 08:38
nl
Twee jonge kinderen zijn donderdagmiddag bevrijd uit een hete auto op het Stadhuisplein in Tilburg. Dat bevestigt de politie aan Omroep Brabant. De kinderen zaten drie kwartier in het voertuig, dat die uur lang midden op het Stadhuisplein en pal in de zon stond geparkeerd. De politie heeft hulpverlening ingeschakeld.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Beide ouders zijn meegenomen naar het politiebureau. De vader en moeder zijn niet aangehouden, maar naar hen loopt wel een onderzoek. De politie wilde donderdag niet bevestigen hoe oud de twee kinderen precies zijn. De wagen stond op een opvallende plek: midden op het Stadhuisplein, waar nergens mag worden geparkeerd.

Leeftijd
Een werknemer van een nabijgelegen lunchgelegenheid vertelt aan Omroep Brabant dat hij zelf de politie heeft gebeld nadat klanten hem op de situatie attendeerden. Hij heeft de kinderen ook water gebracht.

De twee kinderen hebben zeker drie kwartier lang in de auto gezeten. Een van de twee kinderen zat in een autostoeltje. Op verzoek van een agent heeft het oudste kind uiteindelijk de deur opengemaakt.

Uiteindelijk kwamen beide ouders teruggelopen naar de auto, waarna ze zijn meegenomen naar het bureau. De vader en moeder hadden nog een derde kind bij zich. De twee kinderen zijn door medisch personeel nagekeken in twee toegesnelde ambulances.

Er werd ook een traumahelikopter opgeroepen, maar die kwam uiteindelijk niet ter plaatse.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!