Johan Vlemmix organiseert reünie voor oud-deelnemers van 'Te land, ter zee en in de lucht'

30 mei 2019 om 19:08
nl
Het tv-programma 'Te land, ter zee en in de lucht', was jarenlang een hit. Eindhovenaar Johan Vlemmix deed er honderd keer aan mee. Zondag organiseert hij een reünie. Van oud-deelnemers tot het duikteam, iedereen is erbij.
Profielfoto van Ilse Schoenmakers
Geschreven door

Het gevoel is er nog altijd bij Vlemmix. Het is ook niet gek dat hij de dag organiseert, want hij is onlosmakelijk met het tv-programma verbonden. "Ik was eerst deelnemer, toen starter, daarna hoofd van de jury en uiteindelijk mocht ik met bekende Nederlanders meedoen. Dat was nog het allerleukste", vertelt hij met een grote glimlach.

Expo
Ook de oud-deelnemers Addie en Ad uit Oisterwijk zijn erbij. Zij deden 45 keer mee aan het programma. "Iets bouwen, iets laten zien... dat is toch het plaatje waarop heel Nederland zat te wachten." Zij konden hun creatieve hart ophalen bij 'Te land, ter zee en in de lucht' en genoten van de gezellige praatjes voor de camera.

Door de jaren heen zijn er veel attributen verzameld die zondag te zien zullen zijn. Bekers, voertuigen, maar ook een hele hoop foto's. "Dat is leuk, maar mensen willen ook gewoon weer eens bij elkaar zijn", legt Johan uit.

Petitie
De drie mannen zijn het er over eens: het tv-programma moet weer terug op tv. "Als je zelf zo vaak hebt meegedaan, wil je dat gewoon graag. En iedereen keek er altijd met veel plezier naar", benadrukt Vlemmix. Om dit voor elkaar te krijgen, is Vlemmix een petitie gestart.

Of Ad en Addie er in dat geval ook weer bij zullen zijn? "Alleen als we gevraagd worden!", zegt Addie. "We worden natuurlijk wel een stukje ouder, maar we kunnen nog best mee. We zijn nog lenig en creatief genoeg", vult Ad aan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.