Video

Hulpverlening voor ouders van kinderen in snikhete auto: 'Ze zien de ernst van de situatie niet in'

31 mei 2019 om 11:14
nl
De ouders die donderdagmiddag waren aangehouden omdat ze twee kinderen in een snikhete auto in Tilburg hadden achtergelaten, zijn weer vrij. Wel wordt er hulpverlening ingeschakeld om het gezin uit West-Brabant in de gaten te houden. "Ze zagen in eerste instantie de ernst van de situatie totaal niet in", zegt een politiewoordvoerder.
Profielfoto van Imke van de Laar
Geschreven door

De kinderen, een meisje van drie en een jongen van dertien jaar, zaten ruim drie kwartier alleen in een dichte auto op het Stadhuisplein. De jongen lag te slapen toen de politie kwam.

De ouders waren met hun drie kinderen gaan winkelen in Tilburg. Toen de jongen van dertien moe werd, hebben ze hem en zijn zusje van drie terug naar de auto gebracht. Met het andere kind zijn ze vervolgens weer de stad in gegaan.

De auto stond pal in de zon, midden op het Stadhuisplein. Omstanders die zagen dat er al een tijd twee kinderen in zaten belden de politie. Daar aangekomen merkten ze dat het jongste meisje hevig zweette en niet goed reageerde. Daarom werden er uit voorzorg twee ambulances opgeroepen.

Drie kwartier
Agenten besloten de kinderen te bevrijden. Zij zijn nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis.

Berichten dat de kinderen drie uur in de hete auto hebben gezeten, kloppen niet. Dat heeft de politie op camerabeelden kunnen controleren. Een half uur nadat de kinderen bevrijd waren, kwamen de ouders bij de auto terug.

Hulpverlening
De politie meldde in eerste instantie dat de ouders wel mee naar het bureau waren genomen, maar niet waren aangehouden. Dat laatste blijkt nu toch wel het geval te zijn. Ze zijn donderdagavond weer vrijgelaten, maar er wordt nog wel proces verbaal tegen ze opgemaakt. Ze worden verdacht van mishandeling en het onthouden van de nodige zorg aan hun kinderen.

Omdat ze in eerste instantie de ernst van de situatie niet inzagen, wordt er ook hulpverlening voor het gezin ingeschakeld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.