Video

Stewards bewaken sfeer op taxistandplaats tijdens Breda Jazz Festival, rode loper voor de klanten

31 mei 2019 om 16:27
nl
Breda laat zich tijdens het Jazz festival van zijn beste kant zien. Waar de stad al tijden kampt met problemen rondom de taxistandplaats aan de Nieuwe Prinsenkade, worden die vanaf nu adequater aangepakt. In drukke tijden bewaken stewards de sfeer en leiden alles in goede banen. Donderdagavond werd als start zelfs de rode loper uitgelegd voor klanten van de taxi's.
Profielfoto van Ronald Strater
Geschreven door
Ronald Strater

Snorders, ritjes weigeren, gevaarlijke verkeerssituaties, onbeschofte chauffeurs en zelfs vechtpartijen. De taxistandplaats aan de Nieuwe Prinsenkade is al tijden een zorgenkindje voor de gemeente Breda. De nieuwe verordening moet de ellende vanaf 1 september echt gaan oplossen, maar verantwoordelijk wethouder Boaz Adank wil alvast een begin maken.

Intermediair
Daarom zijn er vanaf Breda Jazz Festival speciale stewards actief op de drukste taxistandplaats van het Bredase uitgaansgebied. Deze 'gastheren' moeten alles in goede banen leiden en erop toezien dat de sfeer optimaal blijft. De stewards zijn herkenbaar aan hun lichte jassen en een speciale mouwband met daarop 'taxisteward'. Na de jazzdagen worden ze elke donderdag- en zaterdagavond ingezet en bij speciale evenementen. De vrijdagavond wordt nog overwogen.

"Zij zijn een tussenpersoon voor klant en chauffeur", legt wethouder Adank uit, "Als de klant problemen heeft, kan hij er terecht. Maar ze zijn ook aanspreekpunt voor de chauffeurs. Want er zijn natuurlijk ook vervelende klanten die 'kneiterzat' uit de kroeg komen. Het is niet altijd pais en vree."

Bekijk de video in de tweet en lees verder.

Wachten op privacy instellingen...

'Begeleiden, niet beveiligen'
De stewards zijn geen beveiligers, legt Boaz Adank uit. "Ze hebben inderdaad geen speciale bevoegdheden. Zij zijn een onderdeel van het nieuw kwaliteitskeurmerk voor taxi's. Wel staan ze in rechtstreeks contact met de politie. Het is begeleiden, niet beveiligen."

Het project werd donderdagavond tijdens het Breda Jazz Festival geopend door wethouder Adank en SKB-voorzitter Paul Martens. Voor deze gelegenheid stond er - naast de stewards - een diskjockey op de standplaats die met muziek en grappige opmerkingen de klanten via een rode loper de taxi in begeleidde.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.