PSV'er Donyell Malen uitblinker bij Jong Oranje tegen Mexico: ook Cody Gakpo trefzeker

31 mei 2019 om 22:18
Donyell Malen heeft zijn goede vorm van PSV meegenomen naar Jong Oranje. De spits had vrijdagavond in Doetinchem een groot aandeel in de zege op het olympische elftal van Mexico: 5-1. Malen scoorde twee keer en gaf een assist. Ook PSV-ploeggenoot Cody Gakpo was trefzeker.
Profielfoto van Ramon Min
Ramon Min

Voor Jong Oranje gold de oefeninterland als opwarmertje voor de kwalificatiereeks voor het Europees kampioenschap van 2021. Jong Cyprus is in september de eerste opponent voor het team van bondscoach Erwin van de Looi. Jong Oranje wist zich niet te kwalificeren voor het EK van deze zomer in Italië en San Marino.

Flitsend begin
Na ruim één minuut spelen opende Calvin Stengs van AZ de score met een stift over de keeper. Malen gaf daarbij de assist en scoorde even later zelf ook: 2-0. Kort voor rust scoorde Jong Oranje in korte tijd weer twee keer. In de 42ste minuut werkte eerst Dani de Wit de bal, via een Mexicaan, van dichtbij binnen, in de 44ste minuut gevolgd door de 4-0 van Malen. De PSV'er schoot via de onderkant van de lat raak.

Van de Looi liet Malen centraal in de spits spelen. Die plek had hij ook de laatste vier competitiewedstrijden bij PSV. Malen maakte daarin drie doelpunten.

Ook Gakpo trefzeker
Mexico was in de tachtigste minuut pas trefzeker. Verdediger Perr Schuurs veranderde de bal na een schot van afstand van richting waardoor de debuterende doelman Kjell Scherpen (Ajax) kansloos was. Naast Scherpen maakten ook Ludovit Reis (FC Barcelona) en invallers Mitchell van Bergen (sc Heerenveen), Owen Wijndal (AZ) en Noa Lang (Ajax) hun eerste minuten voor Jong Oranje.

Cody Gakpo van PSV zorgde in de 89e minuut van dichtbij voor de 5-1.