Eindhoven kleurt oranje voor uitzwaaiwedstrijd van Oranjeleeuwinnen tegen Australië

1 juni 2019 om 18:55
nl
De Oranjeleeuwinnen hebben zaterdagavond in Eindhoven voor een uitzinnig stadion gezorgd door in de 'uitzwaaiwedstrijd' voor het WK vrouwenvoetbal Australië te verslaan. Het Nederlands elftal won met 3-0. Dit was de laatste wedstrijd voor de start van het wereldkampioenschap in Frankrijk. Eindhoven kleurde oranje. Alle fans hadden zich flink uitgedost.
Profielfoto van Roxanne Hazenberg
Geschreven door

De sfeer in het Philips Stadion was opperbest en werd nog beter toen Shanice van de Sanden met een kopbal de 1-0 op het scorebord bracht, vlak voor rust. In de tweede helft maakte Vivianne Miedema er 2-0 van en Van de Sanden bracht de 3-0 eindstand op het scorebord.

De wedstrijd was de best bezochte vrouweninterland ooit op Nederlandse bodem.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Het Eindhovense stadion zat propvol met in het oanje uitgedoste supporters.

Wachten op privacy instellingen...

In de Nederlandse WK-selectie zij drie Brabantse speelsters opgenomen: Kika van Es, Jackie Groenen en Daniëlle van de Donk. Zij hopen tijdens het WK op het allerhoogste: op de wereldbeker. "Ik durf niet te zeggen of we wereldkampioen worden", zei Daniëlle van de Donk uit Valkenswaard eerder tegen Omroep Brabant. "Dat heb ik voor het EK ook niet gedaan. Maar ik hoop het wel, natuurlijk. Het geloof is er wel en iedereen heeft het in het achterhoofd zitten. Natuurlijk zit het in deze groep, we hebben het op het EK ook laten zien. We moeten gewoon volhouden."

 

Wachten op privacy instellingen...

 

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.