Video

WK-gevoel leeft bij Brabantse Oranjeleeuwinnen: 'Ik denk dat we echt gegroeid zijn'

1 juni 2019 om 21:50
nl
De Oranjeleeuwinnen gaan met een goed gevoel richting het WK vrouwenvoetbal in Frankrijk dat volgende week van start gaat. In een volgepakt Philips Stadion in Eindhoven won Oranje zaterdagavond met 3-0 van Australië, dat ook gaat deelnemen aan het WK. “Ik neem aan dat iedereen stappen heeft gemaakt ten opzichte van het vorige EK, dus we gaan voor de winst.”
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Ruim 30.000 toeschouwers zagen Daniëlle van de Donk, Jackie Groenen en Kika van Es - de Brabantse delegatie bij de Oranjeleeuwinnen - starten bij het team van bondscoach Sarina Wiegman. Voor Van Es uit Boxmeer zat de wedstrijd er echter wel vroeg op: na twaalf minuten moest zij de strijd staken, nadat ze in botsing was gekomen met een Australische speelster. Na afloop bleek dat er een breukje in een middenhandsbeentje was gekomen. De vraag is nu of ze op tijd fit is voor het WK.

'Nuttige wedstrijd'
Maar dit bleek voor de Oranjeleeuwinnen uiteindelijk de enige smet te zijn van de avond. “Dit was een heel nuttige wedstrijd”, zei Jackie Groenen na afloop. De Tilburgse middenvelder zag Oranje alleen in het begin wat moeite hebben met Australië. “Daarom was dit ook een goede test. We hebben nu weer gezien dat we nog wel aan wat punten kunnen werken. We stonden in de beginfase te veel onder druk en konden daar niet onderuit voetballen. Dat moet beter.”

Daniëlle van de Donk was het eens met haar Brabantse teamgenoot. “Feit dat we hier dan alsnog met 3-0 winnen geeft veel vertrouwen. We zijn hier ook echt blij mee.”

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Volle bak
Het Philips Stadion was dus het decor voor de uitzwaaiwedstrijd van de Oranjeleeuwinnen. Groenen en Van de Donk vonden de support vanzelfsprekend geweldig, maar beide vrouwen hopen ook op een oranjefeest in Frankrijk, volgende week.

Wachten op privacy instellingen...

Tijdens het WK in Frankrijk telt maar één ding: winnen. De vraag is of de Oranjeleeuwinnen ook net als in 2017 - tijdens het EK in eigen land - kunnen schitteren. "Ik hoop dat we gegroeid zijn sinds die tijd", zegt Jackie Groenen. "We hebben met z'n allen flink wat stappen gemaakt en verschillende meiden zijn in het buitenland gaan voetballen, dus ik denk dat we wel gegroeid zijn."

Bekijk hieronder het gehele interview met Danielle van de Donk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.