Tot tranen geroerde Virgil van Dijk wint Champions League met Liverpool en is 'man of the match'

1 juni 2019 om 23:20
nl
De Champions League-finale van een jaar geleden heeft Virgil van Dijk nooit teruggekeken, zo zei de Bredase verdediger - en oud-Willem II'er - in aanloop naar de Champions League-finale van dit jaar in Madrid. Maar Van Dijk zal de beelden van deze jaargang waarschijnlijk nog heel vaak terug willen gaan kijken, aangezien zijn Liverpool zaterdagavond met 2-0 sterk was voor Tottenham Hotspur.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Maar als Van Dijk die beelden terugkijkt, zal hij zichzelf niet zo vaak in actie zien. Liverpool had in een snikheet Madrid weinig te duchten van tegenstander Tottenham. Van Dijk hoefde niet vaak reddend op te treden. Af en toe gaf Van Dijk een goede lange bal, en ook met de kop was hij sterk, maar pas in het laatste kwartier kwam de robuuste verdediger uit Breda wat meer in beeld.

Tekst gaat door onder de afbeelding.

Dit had alles te maken met de tussenstand. Liverpool leidde op dat moment met 1-0, waardoor tegenstander Tottenham wel moest aanvallen. Na 75 minuten was Van Dijk voor het eerst in actie te zien en toen was hij ontzettend belangrijk voor ploeg.

Belangrijke ingreep
Sterspeler Heung-min Son dribbelde het zestienmetergebied in en leek uit te kunnen halen, maar Van Dijk was er op het juiste moment. Hij versnelde en tikte de bal voor de voeten van de Zuid-Koreaan weg. Gevaar geweken. Even later scoorde Liverpool de tweede treffer van de avond, waardoor Van Dijk zijn grootste prijs uit zijn loopbaan kon bijschrijven.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Tranen van geluk
Rustige wedstrijd of niet, deze Champions League-winst betekent wel de grootste prijs in de loopbaan van Van Dijk en zijn eerste in het Liverpool-shirt. En dat zorgde voor veel emotie bij de verdediger, die na het laatste fluitsignaal ineenzakte op de grond en zijn tranen de vrije loop liet. "Dit is echt geweldig. Ongelooflijk. Ik kan het niet in woorden beschrijven. We zijn gegroeid als groep en werken ongekend hard voor elkaar. Ik ben echt trots om voor Liverpool te spelen", zei Van Dijk, die na afloop werd uitgeroepen tot 'Man of the Match' en zo als beste speler van de finale herinnerd zal worden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.