Onweer, hagel en zware windstoten verwacht op dinsdag: 'Pas op voor wateroverlast en stormschade'

3 juni 2019 om 17:53
nl
De zonnebrand kan weer ingeruild worden voor de paraplu, want het tropische weer van afgelopen weekend slaat dinsdag om in noodweer. Aan het eind van de middag kan het aan de hemel ‘flink losgaan’. “In de hele provincie zullen vanaf een uur of drie tot aan het begin van de avond stevige buien vallen”, aldus Jordi Huirne van Weer.nl.
Profielfoto van Marlou van den Broek
Geschreven door
Marlou van den Broek

Dinsdagochtend blijft het nog droog en is er ruimte voor zon. In de loop van de middag ontstaan er onweer, hagel en zware windstoten. “Het wordt dan zo’n 25 tot 27 graden. In het oosten van Brabant wordt dinsdag het het warmst, dus daar zullen de zwaarste buien ontstaan.”

Jordi legt uit dat dat komt door de grens tussen hete lucht en koele oceaanlucht: “De hete lucht van afgelopen weekend zit nu in Duitsland, maar dinsdag komen die hoge temperaturen ook naar Brabant. Omdat wij precies op de grens liggen van die hete lucht en koele oceaanlucht, ontstaan er dinsdag – vooral in het oosten van Brabant – flink wat onweersbuien.”

Het noodweer kan volgens Jordi zelfs voor overlast zorgen. “De hagelstenen kunnen voor wat schade zorgen. Ook kunnen de buien lokaal voor wateroverlast zorgen en kan er stormschade ontstaan.” Een goede voorbereiding is daarom verstandig, stelt Weer.nl.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.