Den Bosch laat interesse organiseren Songfestival blijken: 'Brabanthallen internationaal bekend'

3 juni 2019 om 20:52
nl
De gemeente Den Bosch heeft zijn interesse voor de organisatie van het Songfestival via een brief kenbaar gemaakt aan de NPO, AVROTROS en de European Broadcasting Union. De gemeente krijgt als het zich kandidaat stelt, concurrentie van Maastricht, Rotterdam, Arnhem, Utrecht, Amsterdam en Leeuwarden.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Ook Tilburg liet, nadat Duncan Laurence het Songfestival won, weten dat het de volgende editie wilde organiseren. Helaas heeft de stad geen geschikte locatie om het Eurovisiesongfestival in te organiseren. Daarom heeft Tilburg besloten de handen ineen te slaan met andere Brabantse steden. De Brabanthallen in Den Bosch zou dan de locatie zijn. "We willen er een goed Brabants feestje van maken", zegt een woordvoerder van de gemeente Tilburg tegen RTL Nieuws hierover.

'Brabanthallen internationaal bekend'
Een woordvoerder van de gemeente Den Bosch:. "We hebben in een officiële brief gevraagd welke eisen de NPO, AVROTROS en de European Broadcasting Union stellen. Die eisen vertalen we dan in een inspirerend bidbook. Maar dat bidbook hebben we dus nog niet ingezonden", zo zegt een woordvoerder tegen Omroep Brabant.

In de brief aan AVROTROS en NPO schrijft de gemeente als hoofdstad van Noord-Brabant zeer geïnteresseerd te zijn in de organisatie van het evenement. "De stad ligt centraal in het land en beschikt met de Brabanthallen over een accommodatie met internationale bekendheid", stelt de gemeente.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.