Ex-vriend die Laura Korsman (24) stalkte en vermoordde, krijgt 15 jaar celstraf en tbs - Omroep Brabant

Ex-vriend die Laura Korsman (24) stalkte en vermoordde, krijgt 15 jaar celstraf en tbs

4 juni 2019 om 13:30
nl
Zamir M., de man die Laura Korsman uit Werkendam stalkte en later vermoordde, heeft dinsdag een celstraf van 15 jaar cel gekregen van de rechtbank in Utrecht. Ook krijgt M. tbs met dwangverpleging en moet hij een schadevergoeding van duizenden euro's betalen aan de ouders van Laura. De 24-jarige vrouw werd vorig jaar juli dood gevonden in haar studentenwoning in Utrecht. Ze kwam door meerdere messteken om het leven.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

De 32-jarige Zamir M. uit Nieuwegein was de ex-vriend van Laura. Zij verbrak na een vakantie haar relatie met M. maar hij liet haar niet met rust. Aan de moord ging een wekenlange periode van stalking vooraf.

Korsman deed aangifte bij de politie en kreeg een alarmknop zodat ze de politie kon waarschuwen als M. in haar buurt kwam. Volgens buurtbewoners durfde ze de laatste weken voor haar dood niet meer ’s avonds alleen over straat. M. zou zware psychische problemen hebben.

Van achteren aangevallen
Op de bewuste dag drong Zamir M. de woning van Korsman binnen, via het balkon. Volgens zijn eigen verklaring heeft Korsman hem bedreigd met een mes, waarna hij 'door het lint ging'. Het Openbaar Ministerie zei twee weken geleden tijdens de zitting niets van die verklaring te geloven. Volgens de officier van justitie heeft Zamir M. de vrouw direct aangevallen, mogelijk zelfs van achteren. Het mes had hij zelf meegenomen.

Lees verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Schuld bewezen volgens rechter
De rechtbank acht de stalking en belaging bewezen. Ook wijst volgens de rechtbank alles erop dat M. van tevoren een plan bedacht om Laura te vermoorden. Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden 18 jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen Zamir M.

Lees verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Laura groeide op in Werkendam en was een talentvol zwemster bij de Biesboschzwemmers. Ze was daar actief tot 2011, het jaar dat ze verhuisde naar Utrecht om Verpleegkunde te gaan studeren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.