Gebroeders Ko dragen lied op aan Maarten van der Weijden - Omroep Brabant
Video

Gebroeders Ko dragen lied op aan Maarten van der Weijden

4 juni 2019 om 20:00
nl
De Gebroeders Ko waren zo onder de indruk van de prestatie van Maarten van der Weijden tijdens zijn 11Stedenzwemtocht vorig jaar, dat ze hem willen eren met het lied ‘Oh, wat is dit mooi’. Van der Weijden moest vorig jaar na 2,5 dag zwemmen opgeven, maar gaat het later deze maand opnieuw proberen.
Profielfoto van Marlou van den Broek
Geschreven door
Marlou van den Broek

Volgens de twee gebroeders, Ton en Gerard Koopmans uit Raamsdonksveer, verdient de zwemmer uit Waspik een eigen lijflied: "Anderen kunnen daar dan inspiratie uit halen om te knokken voor alles waar ze voor gaan." Het lied gaat volgens hen over tegenslag, doorzetten en uiteindelijk overwinnen.

"Het lied was eigenlijk geschreven voor iedereen die te maken heeft met tegenslagen. Maar als je kijkt naar de tegenslagen van Maarten van der Weijden en als je dan kijkt wat hij presteert, dan is dat onvoorstelbaar", zegt broer Ton Koopmans. "Daarom hebben we het lied opgedragen aan Maarten. Het mooie is dat zijn naam niet in het lied voorkomt voorkomt, maar iedereen toch weet dat het over zijn geweldige prestaties gaat."

Beluister hier het nummer van de Gebroeders Ko:

Wachten op privacy instellingen...

De zwemmer uit Waspik moest vorig jaar helaas na 163 kilometer opgeven. Zijn zoutgehalte was te laag en hij kon door de misselijkheid geen medicijnen binnenhouden. 21 juni gaat hij een nieuwe poging wagen. Hij hoopt hiermee zo veel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek.

De Gebroeders Ko zingen Maarten van der Weijden tijdens de 11Stedenzwemtocht vooruit met teksten als: ‘Soms gaat het even moeilijk en zit het allemaal niet mee. Toch moet je blijven vechten en er altijd voor gaan. Ja, dan zal je zien, het kan echt bestaan.'

Op 22 juni treden de Gebroeders Ko op in Stavoren tijdens het Meezwemfestijn waar 1000 zwemmers een stuk zullen meezwemmen met Van der Weijden om hem te ondersteunen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.