Op de cadans van Pater Moeskroen fietst het lekker de Alpe d'Huez op - Omroep Brabant
Video

Op de cadans van Pater Moeskroen fietst het lekker de Alpe d'Huez op

5 juni 2019 om 21:00
nl
Al sinds 2011 zijn de leden van feestband Pater Moeskroen de muzikale motivators van het evenement Alpe d’HuZes. De Brabantse band is al jaren de vaste afsluiter op de feestavond voor alle deelnemers op vrijdag. En dan spelen ze het dak van de feesttent.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Maar voor het zover is lopen en fietsen vier van de vijf bandleden eerst ook zelf het asfalt van de legendarische berg.

Aan de gang
Alleen leadzanger en gitarist Bart Swerts moet dit jaar door een blessure verstek laten gaan. "Wij stappen hier ieder jaar weer op de fiets. Het is leuk om eerst sportief bezig te zijn en daarna in de feesttent de boel aan de gang te krijgen. Dan snap je tenminste wat de deelnemers hebben moeten doorstaan en is het nog mooier om samen een feestje te vieren. Eerst samen door de vermoeidheid heen", zegt Vincent van Lent, fluitist van de band.

Wachten op privacy instellingen...

Cadans
Als muzikale motivators nemen de bandleden hun taak heel serieus. "We steunen de deelnemers onder meer met onze muziek. Onze nummers hebben een bepaalde cadans die prettig is om op te fietsen. Daarnaast is het vooral aanmoedigen.

"Het is natuurlijk een evenement met een lach en een traan. Maar het belangrijkste is de euforie. Vrijdag is de slotdag en heeft iedereen gefietst of vrijwilligerswerk gedaan. De doelen zijn bereikt. Dat moet gevierd worden en daar dragen wij graag een steentje aan bij. Het is voor ons misschien wel het leukste feest om te zijn. En dan met duizend Brabanders: is dat gezelligheid of niet?

Wachten op privacy instellingen...

Lees alles over de Alpe d'HuZes op onze themapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.