Video

Miereneter geboren in ZooParc Overloon: publiek mag naam verzinnen

5 juni 2019 om 16:06
nl
In ZooParc Overloon is zondag een miereneter geboren. Moeder Toussle is bevallen van een gezond jong. Op dit moment is nog niet duidelijk of het een mannetje of een vrouwtje is.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

De geboorte van een miereneter is erg bijzonder. In heel Europa leven maar 150 miereneters in dierentuinen. Omdat miereneters ook in het wild de status kwetsbaar hebben zit deze soort in een Europees fokprogramma.

Het is de tweede keer in de geschiedenis van ZooParc Overloon dat er een miereneter is geboren. In maart 2017 kwam miereneter Menno ter wereld. Die leeft sinds vorig jaar in Frankrijk bij een mierenvrouwtje.

Publiek verzint naam
De kleine miereneter heeft nog geen naam. Bezoekers die zaterdag, zondag of maandag tijdens het pinksterweekend naar het park komen, krijgen de mogelijkheid om een leuke jongens- en meisjesnaam te verzinnen.

Zodra het geslacht bekend is, kiezen de verzorgers de leukste naam uit. De winnaars mogen de jonge miereneter dan van wel heel dichtbij te komen bewonderen. De kleine miereneter is dagelijks te bewonderen in het dierenpark tussen twee en vier uur 's middags.

Op de rug van moeder
Na een draagtijd van ongeveer zes maanden vonden de verzorgers zondagochtend een kleine miereneter in het verblijf. Al vanaf de geboorte ziet een jonge miereneter er identiek uit aan zijn ouders, alleen dan in miniatuurvorm.

De komende maanden zal het jong meeliften bij de moeder op de rug totdat hij of zij oud en sterk genoeg is om op eigen benen te staan. Door op de rug bij moeder te zitten zorgt het jong er voor dat hij voor roofdieren bijna niet zichtbaar is.

'Vrouwtje zou welkom zijn'
Het is nog even afwachten wat het geslacht is. "Maar een vrouwtje zou welkom zijn, vertelt Steven van den Heuvel van ZooParc Overloon. "Dat zou goed zijn voor ons fokprogramma. Maar het is nog even afwachten voordat wij kunnen bepalen wat het is."


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.