Johan en Annelies leerden Johan en Annelies kennen in Alpe d'Huez, nu is één Johan er niet meer bij - Omroep Brabant
Video

Johan en Annelies leerden Johan en Annelies kennen in Alpe d'Huez, nu is één Johan er niet meer bij

6 juni 2019 om 13:59
nl
Johan en Annelies Koenders leerden Johan en Annelies Veenstra kennen in Alpe d’Huez. “Daar is een hechte vriendschap uit ontstaan. Toevallig heten we allebei Johan en onze vrouwen Annelies." Johan Veenstra overleed in februari aan prostaatkanker en Johan Koenders draagt zijn fietstocht op aan zijn overleden vriend. "Ik draag nu zijn fietshelm. Zo is hij nog steeds op en in mijn gedachten.”
Geschreven door

De bewoners van een willekeurig Frans dorpje zullen vreemd hebben opgekeken toen ze in de voorbije weken een fietser luidkeels zingend door hun straat zagen rijden. Johan Koenders uit Breda fietste 1166 kilometer om bij het evenement Alpe D’Huzes aanwezig te zijn. “Ik zong elke dag uit volle borst op de fiets het Alpe d’Huzeslied en ‘Dichterbij de hemel’.

Johan Koenders, die naar eigen zeggen drager is van het Alpe d’Huzes-virus. komt als sinds 2010 jaarlijks bij Alpe d’Huzes. “Ik leef er elk jaar naartoe samen met mijn vrouw Annelies. We zamelen geld in en fietsen elk jaar mee.”

Blessure
Ook vorig jaar was hij al begonnen aan de fietstocht vanuit Breda, maar die liep onfortuinlijk af. “Ik had maar negen dagen vrij en moest gemiddeld 130 kilometer per dag fietsen. Op de derde dag kreeg ik een flinke blessure aan mijn zitvlak en moest ik de tocht helaas afbreken.” Na een medische behandeling en kleine rustperiode is hij uiteindelijk – gehavend en wel - toch nog vijf keer de Alpe d’Huez op gereden.

Wachten op privacy instellingen...

Dit jaar besloot hij het anders aan te pakken. “Voor deze tocht heb ik twee weken uitgetrokken en tussendoor nog een rustdag genomen.” Dit keer verliep de fietstocht naar Frankrijk vlekkeloos: geen lekke banden, materiaalpech of lichamelijke klachten. “Ik heb echt van de tocht genoten. Al was het onderweg soms koud en miezerig weer. Zaterdag ben ik na een tocht van twaalf dagen aangekomen op de Alpe d’Huez. Het voelt elke keer weer als thuiskomen.”

Wachten op privacy instellingen...

Omroep Brabant volgt de Brabantse deelnemers aan Alpe D'HuZes op de voet. Op onze themapagina lees je er alles over.

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.