Omroep Brabant duikt in de wereld van drugsproductie en drugsafval en lanceert teller

8 juni 2019 om 10:00
nl
In Galder werd donderdag een busje vol met chemisch drugsafval gevonden. Dit is alweer de 27e drugsafvaldumping in Brabant dit jaar. Hoeveel dumpingen zullen er nog volgen? Waarom gebeurt dit zo vaak in onze provincie? En waar komt dat drugsafval eigenlijk vandaan? De antwoorden op al deze vragen vind je op onze nieuwe themapagina op Instagram.
Geschreven door

De blauwe vaten met drugsafval zijn sinds een paar jaar niet weg te denken uit het Brabantse nieuws. Je kunt alles te weten komen over de wereld ‘Achter de Blauwe Vaten’, op de gelijknamige themapagina. Bekijk hieronder de video met een eerste impressie, of klik hier.

Wachten op privacy instellingen...

Van drugslab tot gebruiker, alles komt aan bod op deze Instagrampagina. We nemen je mee naar de schimmige wereld van de productie van synthetische drugs (xtc en speed). Want wat gebeurt er nou in zo’n drugslab bijvoorbeeld? Klik op het pijltje naar rechts om een kijkje te nemen in een drugslab, of klik hier.

Wachten op privacy instellingen...

Alweer de 27e drugsafvaldumping dit jaar dus. Vorig jaar werd er 109 keer drugsafval gedumpt in onze provincie. Hoeveel keer zal het dit jaar weer gebeuren? Dit kun je in de gaten houden via onze teller, bovenaan de pagina. Elke melding van een nieuwe drugsafvaldumping zal daar te zien zijn.

Je kunt themapagina Achter de Blauwe Vaten bekijken op deze Instagrampagina. Neem samen met ons een kijkje in de wereld van de Brabantse drugsproductie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.