Blikseminslag verwoest overkapping, schutting en auto's: 'Ik zag een en al vuur'

6 juni 2019 om 06:03
nl
Een overkapping en een schutting van een hoekhuis in Berkel-Enschot zijn woensdagnacht in vlammen opgegaan. Ook twee auto's werden door brand verwoest. Het vuur zou zijn ontstaan doordat de bliksem insloeg. De schade is erg groot.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De puinhoop was donderdagochtend bij daglicht pas echt goed te zien. De restanten van de overkapping zijn zwartgeblakerd. Naast de verwoeste schutting van het hoekhuis staat een bestelbus, die bijna helemaal is uitgebrand.

Gasfles explodeerde
"We werden om kwart over een 's nachts wakker omdat mensen op onze voordeur klopten", vertelt bewoonster Lisseth van Bebber. "Ze vertelden dat de achterkant van ons huis in lichterlaaie stond. Gelukkig bleek het slechts de overkapping te zijn. De brandweer kwam net op tijd om te voorkomen dat het vuur oversloeg naar het huis. De vlammen kwamen toen al tegen de schuur, die grenst aan het woongedeelte van mijn gehandicapte dochter. De paniek was dan ook heel heftig."

Buurtbewoners hoorden tijdens de brand ook een heel harde knal. "Dat was de gasfles van de barbecue die explodeerde. Die maakte het nog heftiger. Het was een en al vuur wat ik zag."

Kip zonder kop
Het eerste wat ze deed, was haar kinderen en de honden in veiligheid brengen. "Daarna ben ik in paniek als een kip zonder kop gaan rondlopen. Ik probeerde de brand te blussen met een slang, maar daar kwam geen water uit. De slang bleek niet meer aan de kraan te zitten. Dan sta je daar als een dom blondje... Je wordt op zo'n moment echt geleefd."

Gelukkig was de brandweer er snel, maar die kon niet voorkomen dat de overkapping, de schutting en twee auto's verloren gingen. Donderdag komen de experts en verzekeraars de schade bekijken. "Die zullen alles in werking zetten. We wonen op een hoek, dus er moet een nieuwe omheining komen", wijst Van Bebber. Intussen is er al een elektricien aan de slag. "Want alle stoppen blijven eruit klappen."

Indrukwekkend
Ondanks de brand is het huis van Van Bebber wel bewoonbaar. "Dat is fijn, maar er moet wel het een en ander gedaan worden. We zijn voorlopig niet klaar, ben ik bang. Zo'n onweer ziet er indrukwekkend uit, maar wat de bliksem achterlaat, is allesbehalve mooi..."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.