Video

Ooievaarsjong dat geraakt werd door de bliksem, maakt het goed

6 juni 2019 om 09:46
nl
Het gaat goed met het ooievaarsjong dat dinsdagavond werd geraakt door de bliksem in een nest in Gewande, bij Den Bosch. De moeder en een ander jong werden door de bliksem geëlektrocuteerd. De vader overleefde de klap en vliegt nog rond in het dorp.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Monique van de Wijdeven van de Dierenambulance bracht het jonkie naar het Ooievaarsstation in het Gelderse Herwijnen. "De beheerder vertelde dat het diertje al wat gegeten heeft en alweer op zijn poten staat."

 

Bekijk hieronder de video en lees verder

Over de toekomst van dit dier maakt Monique zich geen zorgen meer: "Er zijn meerdere ooievaars in de opvang. En ook dit jonge dier wordt goed opgevangen en kan straks als het is aangesterkt, weer uitvliegen."

Beheerder Piet van Andel van het Ooievaarsstation is erg tevreden over de gezondheid van het ooievaarsjong: "Hij is wel wat onder de indruk van wat er is gebeurd, maar hij doet het heel goed." Van Andel verzorgt momenteel achttien jonge ooievaars uit het hele land.

Familiedrama
Monique van de Dierenambulance was erg onder de indruk van de blikseminslag in het nest op een paal langs de Maas in Gewande. "Het was bizar. Echt een familietragedie. De moeder was geëlektrocuteerd, dat kon je duidelijk zien. Het andere jong was ook dood. Het was een groot nest, alle takken lagen over straat. Echt een slagveld."

De andere volwassen ooievaar vliegt nog rond boven het dorp.

Let op: hieronder staat een confronterende foto. Scroll niet verder als je die niet wilt zien.

 

 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!