GroenLinks in Oss woedend op Brabantse fractie: komst mestfabriek niet uitgesloten

7 juni 2019 om 15:43
nl
GroenLinks in Oss is ‘woedend’ over het mestfabriek-compromis in het Brabants bestuursakkoord, dat vrijdagmiddag werd gepresenteerd. De lokale afdeling geeft flink af op de Brabantse fractie. “We hebben als GroenLinks Oss jarenlang samen met GroenLinks Brabant opgetrokken in onze strijd tegen de mestfabriek. Hun draai komt voor mij als volslagen onverwacht", schrijft raadslid Ester Bos.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

De mogelijke komst van een mestverwerkingsfabriek stuitte afgelopen jaren op veel verzet van de Ossenaren. De inwoners kregen daarbij de gemeente aan hun zijde die vervolgens het bestemmingsplan van het beoogde bedrijventerrein aanpaste.

Nu lijkt die campagne voor niets te zijn geweest: in het bestuursakkoord staat dat in heel provincie wordt gekeken naar mogelijkheden voor mestfabrieken.

'Vol verzetten'
Oss wordt niet nadrukkelijk genoemd in het akkoord, maar de gemeente wordt ook niet uitgesloten. Dat verrast de lokale fractie, zeker omdat de signalen positief leken. Jade van der Linden uit Oss stond zelfs op plek drie van de kandidatenlijst. De Brabantse fractie leek de strijd tegen de mestfabriek hoog op te nemen. Maar volgens de lokale fractie is dit compromis 'zeer slecht nieuws voor de gemeente Oss'.

GroenLinks Oss is 'woedend en teleurgesteld dat de fractie van GroenLinks Brabant met het bestuursakkoord toelaat dat er ruimte blijft voor grootschalige mestbewerking'. De plaatselijke afdeling schrijft zich 'vol te blijven verzetten'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.