Vier kilometer vlaggetjes, Mill kleurt oranje voor de Leeuwinnen

7 juni 2019 om 19:35
nl
Het is bijna zover: de Oranje Leeuwinnen beginnen dinsdag aan het WK voetbal in Frankrijk. En dat is voor de bewoners in de Oranjeboombuurt in Mill dé reden om hun buurt feestelijk te versieren met oranje vlaggetjes. En niet zomaar een paar vlaggetjes. Er hangt voor vier kilometer aan vlaggetjes. "We hebben het ook al een paar keer gedaan voor de mannen, nu doen we het ook voor de vrouwen."
Profielfoto van Birgit Verhoeven
Geschreven door
Birgit Verhoeven

Met twintig vrijwilligers zijn ze bezig vrijdagavond. Ladders worden tegen de gevels geplaatst, waarna een aantal mannen ijverig naar boven klimmen om de vlaggetjes aan de dakgoten te bevestigen. Vier kilometer vlaggetjes ophangen is hard werken, er is zelfs een hoogwerker om de klus goed te klaren. “Dit krijgen we vandaag niet af, zaterdag zijn we ook nog heel de dag bezig”, zegt Roy Mengerink van het buurtcomité van de Oranjeboombuurt.

Wachten op privacy instellingen...


Het mogelijke slechte weer doet Mengerink niet veel. “We beginnen gewoon en dan zien we wel hoever we komen”, zegt hij. “En we hebben de vlaggetjes allemaal getest van te voren. Het zijn super vlaggetjes, dat moet ook wel voor die dames”, lacht hij.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.