Video

Maar liefst elf Brabantse mascottes, maar Zwolse Zwolfje gaat er met hoofdprijs vandoor

8 juni 2019 om 19:28
nl
Ze zagen er fantastisch uit, de veertien mascottes die zaterdag meededen aan het Fun Experts Open NK Mascottes 2019 in Tilburg tijdens het G-sportweekend van Amarant. Dat er met maar liefst élf Brabantse mascottes toch een Zwols Zwolfje met de hoofdprijs vandoor ging, mocht de pret niet drukken.
Geschreven door

Wie kent ze niet, de kleurrijke en vrolijke figuren die veelal tijdens sportwedstrijden het publiek in de stemming proberen te krijgen voor de match. Deze mascottes streden zaterdag tijdens het G-Sportweekend op de velden van Amarant in Tilburg voor de titel 'Beste mascotte van Nederland.' Merl Roep (30) uit Tilburg wist als Orange Donkey de tweede prijs in de wacht te slepen.

Zilveren schaal in de vitrinekast
Dat Zwolfje, de mascotte van PEC Zwolle, eerste is geworden vindt ze volkomen terecht. "Zwolfje was echt zó goed. Hij ging op z'n hoofd staan en wist het publiek zó goed mee te krijgen. Dus ik snap die eerste plaats helemaal. En ik ben ontzettend blij met mijn tweede plek. Dat had ik helemaal niet verwacht. Mijn zilveren schaal krijgt een bijzonder plaatsje in onze vitrinekast!"

Lees verder na de video:

Lach op het gezicht toveren
Volgens de jury was Orange Donkey lekker fanatiek, danste ze goed en wist ze het publiek goed mee te krijgen, want daar gaat het natuurlijk om als je een mascotte bent. Merl: "Ik doe dit nu al zeven jaar en het allerleukste van dit vrijwilligerswerk is als je een lach op het gezicht van mensen weet te toveren. Zeker als het om de gezichtjes van zieke kinderen gaat. Het is fijn dat het vandaag goed is gegaan, daar ga ik nog lang van nagenieten!"

Veel geoefend en getraind
Organisator Jamie Ossenblok is al vier jaar betrokken bij de NK en vertelt: "Alle mascottes hebben veel geoefend en er hard voor getraind. En het is natuurlijk hartstikke leuk hoe ze iedereen weten te vermaken. Maar het hele G-sportweekend (een sportweekend voor mensen met een beperking) is geweldig. Het is zo mooi om te zien hoe blij en gelukkig iedereen ervan wordt. Daar doe je het voor."

De Brabantse deelnemers
In totaal hebben er veertien mascottes meegedaan aan het NK, waarvan elf uit Brabant. Dit zijn: Tippy, Kat, Muis, Kingo. Hoeffie, Rikcy. Kruikkie, Pannie, Bucky, Addie. En Orange Donkey natuurlijk!

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!