Video

Brand bij recyclingbedrijf Baetsen in Son onder controle

9 juni 2019 om 11:33
nl
Bij afvalverwerkingsbedrijf Baetsen op bedrijvenpark Ekkersrijt in Son brak zondagochtend rond halftwaalf brand uit. Vanwege de grote hoeveelheid rook die daarbij vrijkwam, werd 's middags een NL Alert verstuurd. De brand was rond twee uur onder controle.
Geschreven door

"Mijd of verlaat het bosgebied tussen Best en Son en Breugel", werd in de NL Alert geadviseerd. "Dit gezien de vele wandelaars en fietsers", legt een woordvoerder van de brandweer uit. Nu de brand onder controle is, geldt deze waarschuwing niet meer.

Mensen kunnen nog wel last hebben van stankoverlast. Dit kan nog enige uren aanhouden. De stank wordt veroorzaakt door de smeulende afvalberg die verder wordt afgeblust.

De donkere rookwolken waren rond het middaguur in de wijde omtrek te zien. De brandweer adviseerde mensen uit de rook te blijven. Wie er last van had, werd geadviseerd ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten.

Overslaan
De brandweer was met vier blusvoertuigen en twee hoogwerkers bij het bedrijf aanwezig. Ton de brand onder controle was, vertrok een deel daarvan. Er zijn nu nog twee blusvoertuigen en één hoogwerker.

"We blussen niet de brand zelf, maar we proberen nu te voorkomen dat het vuur overslaat naar andere afvalbergen op het terrein", laat de woordvoerder van de brandweer weten. Dit gebeurt in samenwerking met medewerkers van het bedrijf.

 

Tien keer brand
Het is de zoveelste keer dat de brandweer richting het afvalverwerkingsbedrijf moet. Sinds augustus 2016 is er al bijna tien keer brand geweest. In augustus 2017 ging er bij zo'n brand liefst vijfduizend kuub afval in vlammen op. Toen hield de brandweer er rekening mee dat de brand was ontstaan door broei.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!