Video

40.000 mensen dansen in de zon bij 7th Sunday Festival in Erp

9 juni 2019 om 18:09
nl
Zo’n 35.000 mensen trotseerden zaterdag de regenbuien om te beuken tijdens het Harmony of Hardcore-festival in Erp. Maar na een nachtje schoonmaken en ombouwen was het zondag tijd voor 7th Sunday. En dat begon een stuk zonniger voor de 40.000 bezoekers.
Profielfoto van Dirk Verhoeven
Geschreven door
Dirk Verhoeven

Er traden dit jaar 120 artiesten op, verdeeld over 16 area’s. Het ging van Nederlandse artiesten tot techno. Zo traden er artiesten op als Fedde Le Grand, Maan en Lil' Kleine.

Mensen komen vooral voor de vele verschillende soorten muziek. "Wij wonen in de buurt, dus dan móéten we wel gaan natuurlijk. Er zijn allerlei muziekstijlen, dus wat je ook leuk vindt, je kunt er hier gewoon naartoe", zegt een vrouw.

"Ja, het is groot, maar waar we nu zitten, staan dan weer heel veel kleine tentjes bij elkaar. Je kunt dus naar de grote podia, maar je kunt ook de kleine gezelligheid opzoeken", aldus een man.

Het festival is vaak snel uitverkocht. "Ik ben er voor het eerst. Ik ben al vijf jaar niet meer op een festival geweest", vertelt een man. "Ik heb twee kinderen gekregen", vult zijn vrouw aan, "en sindsdien ben ik eigenlijk niet meer geweest. Dus we hadden echt heel veel zin om weer te gaan!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!