Moeder rent oudste kind achterna dat uit trein stapt, trein rijdt verder met haar baby in een buggy

ROSMALEN/OSS - Een bijzondere situatie maandagmiddag op het perron van Rosmalen. Een moeder die met twee kinderen per trein onderweg was vanuit Den Bosch, rende haar kind achterna dat in een opstandige bui uit de trein was gestapt. Vervolgens zag ze voor haar ogen de deuren dichtgaan en de trein vertrekken met haar andere kind, een baby in een buggy.

De naam van moeder is onbekend. Ze was met haar twee kinderen in Den Bosch op de stoptrein gestapt.

Meteen actie
Woordvoerder Michiel Jonker van de NS, bevestigt het verhaal. "Het klopt inderdaad, maar laat ik beginnen met te vertellen dat het goed is afgelopen. Omdat de moeder goed heeft gehandeld door direct via de meldpaal de situatie te melden en doordat het treinpersoneel direct in actie is gekomen toen ze ze hoorden wat er aan de hand was."

Maar hoe kon dit gebeuren? Waarom is de trein doorgereden toen moeder en kind de trein uit gingen? "Op het moment dat ze uitstapten in Rosmalen, leek er niets aan de hand: gewoon een moeder die met haar kind de trein verlaat. Pas toen ze bij de meldpaal op het perron alarm sloeg, werd duidelijk dat haar baby nog in de trein was", zo legt Jonker uit.

Moeder en kind weer bij elkaar
Toen het treinpersoneel via de centrale hoorde over de situatie, hebben ze zich direct over de baby ontfermd. "Op het perron in Oss konden moeder en baby met elkaar worden herenigd. Eind goed, al goed dus!"

Meer over dit onderwerp:
SPOORWEGEN OSS ROSMALEN STATIONS TREINEN BABY'S