Video

Soap rond lokale omroepen in Altena duurt voort, fans noemen gemeente Communistische Volkspartij

11 juni 2019 om 21:33
nl
De gemeente Altena worstelt met twee lokale omroepen die niet met elkaar willen samenwerken en niet willen fuseren. Dinsdagavond was het ‘twee voor twaalf’ voor de omroepen. In een bomvolle raadszaal probeerden de omroepen politici te overtuigen vooral te kiezen voor hun omroep. Henno Timmermans, fan van Oké FM, ging kort de bocht door de gemeente een Communistische Volkspartij te noemen die niet luistert naar haar inwoners. Een woordvoerder van RTV Altena noemde het op zijn beurt betreurenswaardig, dat het college niet eens de moeite had genomen om een week te luisteren naar de radio.
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

Naast de soms ook ongenuanceerde standpunten van de beide omroepen was het ook een beetje MTV in de raadzaal, want fans van Oké FM hadden zelfs Johan Vlemmix ingeschakeld om de politici te overtuigen. Op een groot scherm en de boxen op standje tien was Vlemmix te zien en te horen in een flitsende videoclip van Feestduo Kaaigezelig met het nummer ‘Ja, ik luister naar Oké’.

Wachten op privacy instellingen...


Chagrijn
“Bent u bereid voor een nieuwe stichting terug te treden”, was een vraag van Altena Lokaal-raadslid Shah Sheikkarim aan een woordvoerder van RTV Altena. Zijn antwoord was beknopt en duidelijk. “Nee.”

De SGP hekelde beide lokale omroepen die de politiek verwijten dat ‘ze van niets weten’. "Geen enkele omroep kan de politiek iets verwijten, want we zijn door de twee omroepen in deze situatie gebracht", aldus Arjan Versluis van de SGP.

Niet Oké FM of RTV Altena, maar gewoon iets nieuws
Progressief Altena gaat voor de optie om geen van de twee omroepen te kiezen en het Commissariaat van de Media te adviseren dat geen van de omroepen representatief is. “Zodat iets moois, iets nieuws kan ontstaan.” Voor VVD'er Van Dijk was de tijd van ‘pappen en nathouden’ voorbij. Het CDA wilde geen kleur bekennen, maar pas een keuze te maken op 25 juni, als de gemeenteraad een definitief besluit neemt.

Een advies moet!
"Overigens is de optie van geen advies aan het Commissariaat aan de Media, niet aan de orde", aldus verantwoordelijk wethouder Matthijs van Oosten. "Geen advies is een positief advies, maar dat kan niet omdat we met twee omroepen zitten die moeten fuseren."

Na de dampende en soms emotionele vergadering over de toekomst van de twee lokale omroepen in Altena bleef bij de vrijwilligers het gevoel hangen 'dat ze niets opgeschoten zijn'.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.