Mannen laten explosief achter na mislukte plofkraak in Zundert - Omroep Brabant
Video

Mannen laten explosief achter na mislukte plofkraak in Zundert

13 juni 2019 om 09:40
nl
Bij een pinautomaat in centrum van Zundert is donderdagochtend een explosief gevonden. Twee mannen die tussen vier en vijf uur een plofkraak wilden plegen, lieten het explosief daar achter. Een aantal huizen in de omgeving van de Molenstraat werd ontruimd. Maar rond tien uur mocht iedereen weer terug naar huis.
Profielfoto van Marjanka Meeuwissen
Geschreven door

Zes omwonenden die hun huizen moesten verlaten, werden opgevangen in een restaurant aan de Molenstraat. "Dat zijn hoofdzakelijk oudere mensen", vertelde een politiewoordvoerder. "We hebben de beelden wel gezien van als zo'n plofkraak lukt. Dan geeft dat toch een hoop schade, bijvoorbeeld huizen die ontzet raken. En dat moeten we natuurlijk niet hebben terwijl er mensen binnen zitten."

Bekijk de video en lees daarna verder.

Wachten op privacy instellingen...


Explosief onschadelijk gemaakt
Het explosief, van zo'n zestig centimeter lang, lag bij een filiaal van de ABN AMRO. Medewerkers van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) hebben het explosief onderzocht en een robot heeft het uit de pinautomaat getrokken. Het explosief is in de buurt van het zwembad in Zundert tot ontploffing gebracht.

Na mislukte plofkraak gingen twee mannen ervandoor op een bromfiets. Verschillende spullen die werden gebruikt bij een poging om de pinautomaat op te blazen, zijn achtergebleven. "Alle spullen die ze gebruikt hebben, zitten nog in de pinautomaat of liggen daarvoor. En daar is dus ook een explosief bij", zei de woordvoerder eerder.

Afzetting
Zundert ontwaakte dus met een een afgezet centrum. Politieagenten hielden mensen tegen die de Molenstraat in willen lopen of fietsen. Een dame die onderweg was om te gaan schoonmaken in een horecazaak net achter de afzetting, was niet heel erg onder indruk. "Je weet het niet, maar ik denk dat het allemaal wel zal meevallen. Misschien kan ik achterom. En anders laten we alles maar liggen."

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.