Video

Agent gebruikt wapenstok als hij scheldend meisje probeert aan te houden in Kaatsheuvel [VIDEO]

13 juni 2019 om 12:07
nl
De website GeenStijl heeft woensdagavond een filmpje gepubliceerd van een politieman die een 17-jarig meisje aanhoudt op de Europalaan in Kaatsheuvel. De man is daarbij genoodzaakt zijn wapenstok te gebruiken. De aanhouding vond plaats op 16 mei, maar de politie maakte hier pas melding van nadat het filmpje op de website verscheen.
Profielfoto van Marlou van den Broek
Geschreven door
Marlou van den Broek

In de video is te zien dat het 17-jarige meisje uit Sprang-Capelle zich verzet als de politie haar probeert aan te houden. Ze probeert zich los te wurmen en schreeuwt dat ze te laat komt en dat de politie haar los moet laten.

Een 47-jarige vrouw, ook uit Sprang-Capelle, filmde de aanhouding en begon ook te schreeuwen. De agent bleef aan het begin nog rustig, maar toen de vrouwen zich bleven verzetten, sloeg hij het meisje met zijn wapenstok.

Bekijk hier de video:

Geen gordel
Voorafgaand aan de aanhouding had de politie de auto met de vrouw en het meisje aan de kant gezet omdat ze geen gordel droegen. Het meisje begon daarop direct de agent uit te schelden. Daarop besloot hij haar aan te houden voor belediging.

Onder het filmpje wordt verschillend gereageerd over of de agent een wapenstok mocht gebruiken of niet. Zo zegt iemand: "Dus waar het op neerkomt, is dat je uiteindelijk vanwege het niet dragen van een veiligheidsgordel in elkaar wordt gemept. Dat is een stuk veiliger, veronderstel ik." Iemand anders kiest juist partij voor de agent: "Respect. Hij mag het van mij in dit soort gevallen gewoon blijven doen. Niks mis mee was nog netjes en verstaat zijn vak volledig."

De politie legt uit dat een wapenstok mag worden gebruikt als iemand zich bij een aanhouding verzet. "Als er geweld wordt gebruikt door de politie, willen wij altijd graag duiden waarom we dat gedaan hebben. Zeker als er ophef over ontstaat zoals bij dit filmpje", zegt een woordvoerder van de politie.

Omstanders geholpen
Beide vrouwen zijn aangehouden. Twee omstanders hebben de agent daar uiteindelijk bij geholpen. Na verhoor zijn de vrouwen met een proces-verbaal op zak vrijgelaten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.