Oude club van Jackie Groenen is op voetbalkamp en volgt haar op de voet: 'Ik wil net zo goed worden'

15 juni 2019 om 16:12
Annemieke (10) is groot fan van Jackie Groenen. (beeld: Jan Waalen)
Annemieke (10) is groot fan van Jackie Groenen. (beeld: Jan Waalen)
De jeugdafdeling van voetbalvereniging GSBW uit Goirle is dit weekend op kamp, maar kijkt met spanning naar de wedstrijd van de OranjeLeeuwinnen tegen Kameroen. Jackie Groenen speelde in haar jonge jaren als kabouter bij de club en de jeugd volgt haar op de voet. "Ze is de beste van het Nederlands team!"
Profielfoto van Roxanne Hazenberg
Geschreven door
Roxanne Hazenberg

Op het veld is de jeugd van de voetbalclub druk aan het trainen. "Ik ben een groot fan van Jackie Groenen", vertelt de 10-jarige Annemieke, een van de jeugdspelers. "Ik hoop natuurlijk net zo goed te worden als dat zij is." Of er gescoord gaat worden door de OranjeLeeuwinnen, is voor de fan bijna een domme vraag: "Jackie gaat sowieso scoren; zij is de beste van heel het elftal!"

Andere speelster favoriet
Een van de andere meiden, de 10-jarige Renate, vindt Jackie ook wel goed, maar is eigenlijk fan van een andere speelster. En dat blijkt wel wanneer ze omdraait om de achterkant van haar shirt te laten zien. "Lieke Martens is de beste speelster. De Leeuwinnen gaan zeker winnen, ik denk met 2-0. Ik denk dat Lieke en Jackie allebei een keer gaan scoren!"

Anita Jacobs is voorzitter van GSBW en is mee op het voetbalkamp. "Ik heb Jackie getraind toen ze in haar jonge jaren als kabouter bij ons voetbalde. Dat ze goed was, zag ik toen al. Maar ik had niet verwacht dat ze in het Nederlands team zou komen!"

Met zijn allen kijken
Een van de programmaonderdelen van het kamp is het kijken naar de wedstrijd op een groot scherm. Er werd dan ook hard gejuicht toen Groenen de assist gaf die resulteerde in de 1-0 van Vivianne Miedema. Dat gejuich verstomde helaas alweer snel toen Kameroen vlak daarna de 1-1 scoorde.

Ook bij de 2-1 was de Goirlese betrokken. Door haar voorzet kon Dominique Bloodworth scoren. Uiteindelijk wist Vivianne Miedema nog een keer te scoren en eindigde de wedstrijd in 3-1. Hierdoor plaatsen de OranjeLeeuwinnen zich voor de achtste finales van het WK.

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...