Ibrahim Afellay tekent eenjarig contract bij PSV en is 'hartstikke blij' met die kans - Omroep Brabant
Video

Ibrahim Afellay tekent eenjarig contract bij PSV en is 'hartstikke blij' met die kans

18 juni 2019 om 19:58
nl
Ibrahim Afellay keert terug bij PSV. De 33-jarige middenvelder heeft een contract voor een jaar getekend bij de Eindhovenaren.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Trainer Mark van Bommel zegt op de site van PSV blij te zijn met de komst van de middenvelder. Van Bommel en Afellay speelden in het verleden samen in Eindhoven. “Ibi heeft als speler bepaalde eigenschappen die iedere trainer graag in zijn selectie heeft. En hij brengt een flinke dosis ervaring mee.”

De Utrechter zelf kijkt ook uit naar zijn rentree in Eindhoven. “Na jaren met veel tegenslag is het hartstikke mooi om juist bij PSV deze kans te krijgen.”

 

Wachten op privacy instellingen...

Zware tijd
“Ibi heeft een zware tijd achter de rug, maar is inmiddels fysiek weer in orde”, vertelt technisch manager John de Jong. “Hij heeft onder begeleiding van één van onze fysio’s maandenlang keihard gewerkt om fit te worden. Bij PSV Onder 19 heeft hij vervolgens de groepstraining opgepakt en ook dat ging prima. Hij is nu toe aan de volgende stap en dat is trainen en spelen. Ibi is een van ons en nog steeds een voetballer met veel kwaliteiten. Het is dus logisch dat wij hem deze kans bieden. We hebben er vertrouwen in dat het gaat lukken en daarom hebben we ook een optie in het contract opgenomen.”

Uit de jeugd
Afellay komt uit de jeugdopleiding van PSV en speelde tot de zomer van 2011 in Eindhoven. Hij speelde 214 wedstrijd voor PSV, waarin hij 37 keer scoorde. Afellay werd vier keer kampioen in Eindhoven. De Utrechter speelde ook 53 interlands met Oranje.

In 2011 vertrok hij naar Barcelona, maar daar slaagde hij niet. Daarna speelde Afellay voor Schalke 04, Olympiakos en Stoke City, maar daar was hij veel geblesseerd en raakte hij in opspraak. De trainer vond dat hij niet genoeg deed en zette hem uit de selectie.

Laatste wedstrijd
Afellay speelde zijn laatste wedstrijd voor Stoke City op 30 december 2017.

Afgelopen seizoen trainde Afellay al enige tijd mee met de selectie van PSV, omdat hij geen contract had bij een club.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.