Proces tegen Veghelse verdachte Posbankmoord moet opnieuw

18 juni 2019 om 14:23
nl
Het proces tegen Souris R. uit Veghel, één van de twee mannen die verdacht worden van de Posbankmoord, moet over. Dat advies gaf de advocaat-generaal dinsdag aan de Hoge Raad.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Het hof had Frank S. en Souris R. veroordeeld tot achttien jaar cel voor het medeplegen van de moord op Alex Wiegmink. De 44-jarige hardloper uit Drempt werd op 20 januari 2003 doodgeschoten op de Posbank. Zijn lichaam werd niet veel later verkoold teruggevonden in zijn uitgebrande auto in Erp.

In het advies van de advocaat-generaal aan de hoogste rechter staan kritische noten over de undercoveroperatie die de politie gebruikte om verklaringen los te krijgen van Souris R.

Xtc-handel
Undercoveragenten lieten R. geloven dat hij veel geld kon verdienen met xtc-handel als hij zijn daad opbiechtte. Hij zei toen Wiegmink te hebben doodgeschoten, maar noemde dat later tijdens de rechtszaak grootspraak.

De moord bleef bijna veertien jaar onopgelost. In november 2016 kreeg Frank S. uit Boekel echter last van zijn geweten na een uitzending van Opsporing Verzocht en legde bij de politie een bekentenis af. Vervolgens richtte de politie het vizier op medeverdachte Souris R. en arresteerde hem na de undercoveroperatie.

De straf van 18 jaar voor Frank S. uit Boekel blijft ongewijzigd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.