Video

Operahits meezingen tijdens de Opera Sing Along: 300 liefhebbers kregen alvast een les in plezier

19 juni 2019 om 10:34
nl
Uit volle borst je favoriete operanummers meezingen. Niet onder de douche, maar op een podium samen met honderden andere operaliefhebbers. Om hen daarop voor te bereiden kregen de amateurzangers een workshop met het Brabant Koor in het Theater aan de Parade in Den Bosch.
Profielfoto van Paul Post
Geschreven door
Paul Post

Van 25 tot en met 27 juni is er de Opera-driedaagse in Den Bosch die eindigt met de Opera Sing Along. Het publiek mag dan luidkeels operahits meezingen met onder andere Philharmonie Zuidnederland en het Brabant Koor. Een voorproefje daarop kregen de deelnemers aan de workshop die gegeven werd door Louis Buskens, de vaste dirigent van het Brabant Koor.

Bijspijkeren
Volgens de dirigent kan iedereen zingen, maar niet iedereen even goed. Daarom kan het geen kwaad om af en toe wat bij te spijkeren. En dat deed hij bij de zangliefhebbers die naar de workshop waren gekomen.

Opera is ook theater
Buskens: ”Zingen doe je ook vanuit je hart en opera is ook een stukje theater. Dus als je gevoel hebt voor theater, dan komt het wel goed met het opera zingen. Ik hoop dat iedereen na vanavond nóg meer plezier beleeft aan opera.”

De reacties waren enthousiast bij de operaliefhebbers in de zaal, die onder meer aan de slag gingen met het Slavenkoor van Verdi. “Begrijpen wat je zingt en je gevoel daar een beetje bij sturen. Dat is de belangrijkste les van vanavond”, aldus een van de deelnemers.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.