Pasgeboren lammetje gevonden op de vluchtstrook

19 juni 2019 om 19:17
nl
Vogelrevalidatiecentrum Zundert heeft een bijzondere gast: een pasgeboren lammetje. Het beestje verblijft er sinds zaterdag, nadat hij werd aangetroffen langs de snelweg A59 bij Made. Rijkswaterstaat haalde het lammetje van de vluchtstrook en de dierenambulance bracht het naar Zundert. “Hij maakt het goed, maar we staan voor een raadsel hoe het op de snelweg terechtkwam en van wie dit lammetje is”, zegt Latoya van het Vogelrevalidatiecentrum.
Profielfoto van Melissa Zevenbergen
Geschreven door
Melissa Zevenbergen

“Toen hij hier aankwam, was zijn navelstreng nog nat. Dat wijst erop dat het lammetje net geboren was. Alleen was er geen kudde schapen in de buurt. We willen dus graag weten wie de eigenaar van dit diertje is.”

Bijzondere gast
Het lammetje maakt het goed. “Hij drinkt prima en gedraagt zich goed.” Het is een bijzondere gast voor het revalidatiecentrum.

“Normaal gezien vangen wij geen lammetjes op, maar de dierenambulance had geen ander alternatief. Omdat wij wel alle andere wilde dieren opvangen, hadden we mogelijkheden om het dier de fles te geven. Zodoende kwam het bij ons terecht.” Het lammetje blijft nog even in Zundert totdat de eigenaar zich hopelijk meldt. “Mocht dat niet gebeuren, dan zoeken we een nieuw thuis voor hem.”

Wachten op privacy instellingen...

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.