Grote hagelstenen en ondergelopen straten in Brabant

ETTEN-LEUR/TILBURG - Ondergelopen straten, grote hagelstenen en windstoten tot wel negentig kilometer per uur. Vooral West-Brabant werd woensdagavond getroffen door noodweer. Daarom had het KNMI ook gedurende twee uur een code oranje afgegeven.

Omroep Brabant hield de ontwikkelingen rondom het noodweer in een liveblog bij. Dit kun je hieronder bekijken:

19.15
De waarschuwing code oranje is voorbij. Wel geldt nog code geel voor de hele provincie. Het KNMI verwacht in het gebied nog wel regen en onweer, maar
zware onweersbuien met kans op grote hagelstenen zullen zich niet meer voordoen.

18.50
Door het noodweer dat woensdag aan het begin van de avond losbarstte, stroomden verschillende Rijense straten onder water. In onder andere de Zaaren, Breebroek en Sporkt kwam het water centimeters hoog te staan. Ook in de Kyperstraat en de Kennedylaan was de brandweer druk met wateroverlast meldingen.

Wateroverlast Rijen

18.20
In Etten-Leur gaat het ook flink tekeer. Er is veel regelval en hagel.

18.10
Deze hond in Zundert vindt de zware regenval geen enkel probleem.

18.10
De donkere lucht boven Oudenbosch levert mooie plaatjes op.

18.00
Weeronline laat weten dat de zwaarste buien zich bij Breda, Oosterhout en Waalwijk bevinden. In Gilze werden hagelstenen van vier centimeter gezien. Ook in Etten-Leur viel flinke hagel.

17.50
Omdat er harde windstoten worden verwacht, hebben de organisaties van de Avondvierdaagse in Tilburg, Etten-Leur, Sprang-Capelle, Hilvarenbeek en Woensdrecht besloten het wandelfestijn af te gelasten.

17.50
Fikse buien in Tilburg met heel veel regenval in korte tijd.

17.43
Vooral in het westen van de provincie gaat het los. Lokaal hagelt het flink. Zoals in onderstaand filmpje, gemaakt in Breda.

17.43
Het wordt flink donker boven Brabant en op sommige plekken begint het al flink te plenzen, zoals hieronder in Zundert.

17.42
De KNMI kondigt code oranje af voor de hele provincie.