Brand in machinekamer schip: sein brand meester gegeven - Omroep Brabant

Brand in machinekamer schip: sein brand meester gegeven

20 juni 2019 om 11:30
Foto: Marcel van Dorst/ SQ Vision
Foto: Marcel van Dorst/ SQ Vision
In de machinekamer van een schip is donderdagochtend brand uitgebroken. Dat gebeurde aan de Maasdijk in Raamsdonksveer. Er zijn geen gewonden gevallen. De brandweer ontruimde twee bedrijven op de kade vanwege de rook. Rond een uur donderdagmiddag werd het sein brand meester gegeven
Profielfoto van Youssef Zerrouk
Geschreven door
Youssef Zerrouk

De brandweer was nog lange tijd bezig met nablussen en het leegpompen van de machinekamer. De schade aan het schip, waar niemand op woonde, is volgens burgemeester Jan Luteijn van Geertruidenberg groot. Hij sprak de eigenaren van het schip en van de scheepswerf. Het bluswater is volgens de burgemeester binnenboord gebleven.

Op het schip zelf was niemand aanwezig toen de brand uitbrak. Het schip is 110 meter lang en heeft geen lading aan boord. De oorzaak van de brand is onduidelijk.

Wachten op privacy instellingen...

Moeilijk te bestrijden
De brandweer stuurde twee blusvoertuigen op de melding af. Er was ook een blusboot aanwezig. De brand was lastig te bestrijden omdat die onder in de machinekamer woedde. Door het gebruik van schuim ontstond er veel rook. Het advies was dan ook om ramen en deuren te sluiten.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...