Video

Bruiloftsgasten probeerden slachtoffers vliegtuigcrash te helpen: 'We zijn behoorlijk aangeslagen'

21 juni 2019 om 14:03
nl
Een aantal gasten op een bruiloft is vrijdagmiddag getuige geweest van de dodelijke vliegtuigcrash in Oudemolen, op tweehonderd meter afstand van de feestlocatie. Acht van de bruiloftsgasten gingen meteen naar de plek van de crash, maar konden de twee overleden inzittenden van het vliegtuig al niet meer helpen.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Ceremoniemeester Marlon Koomans arriveerde net bij de boerderij waar de lunch zou plaatsvinden, toen de crash gebeurde. “Wij kwamen aan en andere gasten reden met piepende banden weg”, vertelt ze. Marlon snapte niet helemaal waarom, maar dat werd snel duidelijk.

Tweehonderd meter verderop bleek net een vliegtuigje te zijn neergestort. Acht van de gasten besloten direct naar de plek toe te gaan om te kijken of ze iets konden doen. “Ze hebben de slachtoffers ook gezien, ze zaten nog in het vliegtuig. Maar ze konden geen contact meer met de mannen maken”, vertelt ze.

Die gasten zijn volgens Marlon nu behoorlijk aangeslagen. “We proberen er toch nog een mooie dag van te maken. We komen vandaag niet meer terug op die plek.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.