Berging van slachtoffers en vliegtuig duurt nog uren: ‘Er komt heel veel bij kijken’

21 juni 2019 om 15:55
nl
De berging van het crashtoestel kan nog de hele avond duren. De lichamen zullen in de loop van de avond uit het vliegtuig gehaald worden. Er moeten onder andere gespecialiseerde bergers vanuit het hele land naar het weiland in het buitengebied bij Oudemolen komen.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Het toestel, een Piper Cub uit het begin van de jaren vijftig, is zo ernstig beschadigd dat het niet in één stuk geborgen kan worden. “Het gaat nog uren duren omdat er heel veel specialisten bij komen kijken. Er moet heel veel geregeld worden voordat zij hier weg kunnen”, legt politiewoordvoerder Eric Passchier uit.

Volgens Passchier rukten de hulpdiensten massaal uit. “Brandweer, ambulances, politieheli, traumaheli, alles is ter plaatse gekomen. Nu doen we uitgebreid onderzoek naar de toedracht.”

Dat gebeurt met allerlei specialisten, legt hij uit. “Een drone maakt foto’s van bovenaf. Een politieheli heeft van bovenaf foto’s gemaakt en de forensische opsporing scant met 3D-camera’s de omgeving. Dat wordt allemaal meegenomen in het onderzoek.”

Wachten op privacy instellingen...

“Het onderzoek is in volle gang, maar gaat lang duren”, vertelt hij. “Hoe dit kon gebeuren, wordt nog onderzocht. Eerst krijgen de overlevenden medische zorg, daarna gaat de politie pas met ze praten.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.