Video

Gratis af te halen in Eindhoven: een miljoen spinners

21 juni 2019 om 20:24
nl
Ken je ze nog? Spinners? Ze waren razend populair onder kinderen. De rage is allang voorbij, maar bij speelgoedbedrijf Toi-Toys International in Eindhoven hebben ze er nog wat liggen. Eén miljoen om precies te zijn. En ze willen er vanaf. En dus mogen ze opgehaald worden. Gratis.
Profielfoto van Rogier van Son
Geschreven door

Ze zijn nog steeds te koop op internet. In allerlei soorten en maten. In Eindhoven staan ze alleen maar in de weg. Directeur Ruben Rooijackers laat in het magazijn zien hoeveel ruimte één miljoen spinners in nemen, dat is immens. De ene volgestapelde pallet na de andere wordt voorbijgelopen. Allerlei soorten liggen er. Vijftig in totaal. “Dit zijn de felgekleurde. En hier de spinners die licht geven. Dit zijn bouncing spinners. En dit spinners met extra lagers.”

Wachten op privacy instellingen...

 

Zo'n 1,8 miljoen euro schade
Zaterdag 29 juni vanaf tien uur 's ochtends mag iedereen langskomen op de Jan Hilgersweg 9 in Eindhoven. Dan krijg je een tas en dan mag je zelf kiezen welke spinners mee naar huis gaan. “Er gaan er zeventig tot honderd in zo’n tas. Willen we ze allemaal kwijt raken, dan moeten er zeker 20.000 mensen komen.”

En dus wordt de actie goed voorbereid. In het magazijn worden spinners uit dozen gehaald en in doorzichtige bakken gegooid. Met 288 spinners per bak zijn ze nog wel even bezig. Ook zullen er verkeersregelaars aanwezig zijn om alles in goede banen te leiden.

“De totale schade bedraagt meer dan 1,8 miljoen euro. Dat is een flink bedrag, maar dat is het risico van het vak.” Directeur Ruben Rooijackers windt er geen doekjes om. Ze hebben er ook goed aan verdiend met 37 miljoen verkopen in heel Europa. Er is heus niet verkeerd ingekocht. “Het is logisch dat je na een rage wat overhoudt. Hoe groter jouw verkoop, hoe meer je overhoudt. Dit zegt alleen maar hoeveel we verkocht hebben.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!