Ooggetuige zag de twee vliegtuigjes neerstorten: 'Ene botste op de staart van de ander'

21 juni 2019 om 19:44
nl
Twee mannen in een oud-militair vliegtuigje zijn vrijdagmiddag om het leven gekomen, toen hun toestel crashte na een botsing met een ander oud-militair vliegtuig. Het ongeluk gebeurde boven het buitengebied van Oudemolen. Een ooggetuige, fruitteler Eddy den Dunnen, zag alles gebeuren.
Profielfoto van Roxanne Hazenberg
Geschreven door

De twee vliegtuigjes, een bruine en een witte, vliegen wel vaker over het land in Oudemolen. "Ik zag dat ze vlak achter elkaar optrokken en dat daarna het bruine vliegtuigje op de staart van het witte vliegtuigje botste", vertelt Eddy. "De witte viel toen naar beneden en heb ik niet meer gezien. Ik ging er toen nog niet vanuit dat die was neergestort, want ik hoorde geen knal. De bruine scheerde op drie meter hoogte over me heen."

Geen gehoor
De man rende naar het bruine vliegtuigje toe, dat een noodlanding had gemaakt in het aardappelveld. De staart van het witte toestel zat door de ruit van de bruine en de piloot had een hoofdwond. "De piloot en zijn passagier waren al uit het vliegtuig toen ik aankwam. Ze hadden de benzinekraan al dichtgedraaid, de politie gebeld en waren bezig om hun vrienden uit het andere toestel te bereiken. Maar die namen niet op."

Vervolgens kwamen er volgens de man van alle kanten mensen op het ongeluk af. "Hulpverleners wilden natuurlijk zo snel mogelijk naar dat witte vliegtuigje, maar al snel werd duidelijk dat zelfs de student-hulpverleners niet naar het ongeluk toe mochten omdat het een te schokkend beeld zou zijn.

Toen de twee mannen uit het bruine vliegtuigje dat hoorden, stortten zij in.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.