Zo vader, zo zoon, Maikel van der Vleuten wint Grote Prijs: 'Ik blijf tegen mijn vader opkijken' - Omroep Brabant

Zo vader, zo zoon, Maikel van der Vleuten wint Grote Prijs: 'Ik blijf tegen mijn vader opkijken'

22 juni 2019 om 07:27
nl
Zo vader, zo zoon. Springruiter Maikel van der Vleuten trad vrijdagavond in de wedstrijd om de Grote Prijs van Twente in de voetsporen van zijn vader Eric. Tien jaar na hem won hij het individuele hoofdnummer in Geesteren.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door
Malini Witlox

Samen met de elf jaar oude schimmelmerrie Dana Blue klaarde Van der Vleuten de klus. "Keimooi om na je vader ook zelf je naam op zo’n mooie lijst te hebben staan", zei de springruiter uit Someren na afloop.

Vader Eric kon de wedstrijd niet helemaal zien. Hij moest zelf een wedstrijd in Portugal rijden. "Ik heb hem na afloop wel gesproken en hij heeft de barrage gezien. Hij was super enthousiast", vertelt Maikel.

'Kijk tegen hem op'
Toen zijn vader in 2009 met Tomboy de wedstrijd in Geesteren won, was Maikel nog te jong om de wedstrijd te bezoeken. "Waar ik toen was? Ik weet het niet zeker meer. Volgens mij thuis voor de televisie. Maar ik kan me wel nog goed herinneren dat hij hier won."

Vader Eric heeft heel veel gewonnen. Maikel streeft ernaar op gelijke hoogte met hem te komen voordat hij eraan denkt hem voorbij te streven, zo zei hij eerder. "Het is niet zo'n enorme strijd tussen ons. Ik moet gewoon tevreden zijn met mijn carrière tot nu toe, met mijn overwinningen en resultaten. We kunnen allebei goed meedoen. Mijn vader blijft altijd de persoon tegen wie ik blijf opkijken."

Nog lucht over
Zondag moeten Maikel en Dana Blue opnieuw in actie komen tijdens een wedstrijd om de Longines FEI Nations Cup. “Dan moet ik weer twee goede rondjes rijden", weet de springruiter. Dana Blue heeft nog wel lucht over, ik heb deze vrijdag niet alles gegeven.”

Zaterdag rusten ruiter en paard deels uit. "We doen misschien een lichte dressuur, maar verder houden we het rustig. Laten we hopen dat we bij de landenwedstrijd een goede bijdrage kunnen leveren. Het is een fijn gevoel om te weten dat Dana Blue in vorm is. We hebben de laatste paar dagen naar de Grand Prix-wedstrijd toegewerkt en we gaan nu naar de landenwedstrijd toewerken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.